Sosyal Medya

Dünya

Ä°srail ordusu ilerleme kaydedemedi

Gazze'ye 17 Temmuz'da karadan saldırı başlatan İsrail, direnişle karşılaştı.



Gazze'ye 17 Temmuz'da karadan saldırı başlatan İsrail ordusunun, doğu ve kuzey sınırlarında Filistinli grupların direnişiyle karşılaştığı ve ilerleme kaydedemediği bildirildi.

Alınan bilgilere göre, baÅŸta Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri baÅŸta olmak üzere diÄŸer Filistinli gruplar, Ä°srail ordu birlikleriyle doÄŸrudan çatışmalara giriyor, ayrıca Tel Aviv, Askalan, AÅŸdod ve Sderot gibi birçok kente füze saldırısı düzenliyor.

Ä°srail'in Gazze'ye yönelik hava, kara ve denizden baÅŸlattığı saldırılara karşı bölgede aktif olan Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları, Kudüs Seriyyeleri, Aksa Åžehitleri Tugayları, Ebu Ali Mustafa Tugayları, Nasır Salahaddin Tugayları ve Mücahidler Tugayı'nın direniÅŸ gösterdiÄŸi belirtiliyor.

Ä°SRAÄ°L'E 8 FÜZE ATILDI

Ä°srail ordusundan yapılan açıklamada, "Koruyucu Hat Operasyonunun" baÅŸlamasından bu yana, Ä°srail'e 843 füze fırlatıldığı, bunlardan 658'inin ülkenin çeÅŸitli bölgelerine düÅŸtüÄŸü, 166'sının ise "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiÄŸi belirtildi.

Gazze'den bugün 8 füze fırlatıldığı, bunlardan 7'sinin Ä°srail'e düÅŸtüÄŸü ifade edilen açıklamada ayrıca, Ä°srail ordusunun, Gazze'deki "45 noktayı" hedef aldığı, bunların arasında üst düzey bir Hamas yetkilisine ait ofisin bulunduÄŸu ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.