Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Tek başına ateşkes yetmez'

Filistinli politikacı Abdullah Frangi, bölgede ateşkes sağlanması için belli şartların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.



Alman WDR Radyosu'na konuÅŸan Gazze'nin yeni valisi Abdullah Frangi, Ä°srail ile Hamas arasında ancak belli koÅŸulların yerine getirilmesi halinde ateÅŸkes saÄŸlanmasının mümkün olabileceÄŸini söyledi. Ilımlı El Fetih üyesi Frangi, Ä°srail'in, geçen haftalarda Ä°srail ordusu tarafından kaçırılıp tutuklanan 600'ün üzerinde Filistinli'yi serbest bırakması gerektiÄŸini belirtti.

Gazze Valisi Abdullah Frangi

Barış müzakerelerinin yeniden baÅŸlaması ve Ä°srail'in yeni yerleÅŸim inÅŸaatlarını durdurması koÅŸuluna da dikkat çeken Frangi, Ä°srail'in iÅŸgal ettiÄŸi bölgelerden çekilmesi gerektiÄŸinin de altını çizdi. Gazze Valisi, ABD BaÅŸkanı Barack Obama'nın da bu konuda nüfuzunu kullanmasını talep etti.

"Kimse savaÅŸmak istemiyor"

Tek başına ateÅŸkesin yeterli olmadığını belirten Abdullah Frangi, aksi halde ciddi bir barış ortamının oluÅŸmayacağını vurgulayarak Filistinlilerin daha fazla kan dökülmesini istemediÄŸini ve barışı isteyenlerin desteklenmesi gerektiÄŸini kaydetti. Frangi, "Sadece savaÅŸmak istediÄŸi ya da Yahudilerden nefret ettiÄŸi için Ä°srail’le savaÅŸmak isteyen hiçbir organizasyon yok" diye konuÅŸtu.

Ä°srail'in ciddi bir barış teklifi sunmadığı sürece Gazze’deki savaşın devam edeceÄŸini belirten Frangi, Filistin Özerk Yönetimi'nin 20 yıl önce temelini atan 1993 tarihli Oslo AnlaÅŸması'ndan bu yana ilerleme saÄŸlanamadığına iÅŸaret etti. Frangi, sadece Ä°srail tarafının dikkate alınması halinde bölgedeki eÅŸitsizliÄŸin devam edeceÄŸine dikkat çekti.

"Antisemitist söylemler münferit"

Gazze valisi Abdullah Frangi, Ä°srail'in Gazze operasyonunu kınamak ve Filistin halkına destek olmak amacıyla Avrupa'nın çeÅŸitli kentlerinde düzenlenen gösterilerde, Yahudi karşıtı söylemlere yer verilmesinin ise "münferit olaylar" olduÄŸu görüÅŸünde. Ancak Frangi Avrupalıların haksız yargılamalardan vazgeçmesi ve haksızlıkları kabul etmesi gerektiÄŸinin de altını çiziyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.