Sosyal Medya

Dünya

Türkiye'ye Gazze teşekkürü

Ali Karadaği, Filistin halkına destek olan Türkiye ve Katar'a teşekkür etti.



Dünya Müslüman Alimler BirliÄŸi Genel Sekreteri Ali KaradaÄŸi, Ä°srail'in Gazze'ye düzenlediÄŸi saldırılar karşısında, Filistin halkına destek olan Türkiye ve Katar'a teÅŸekkür etti.

KaradaÄŸi, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve Katar'ın, Filistin ve Müslümanların sorunlarında olumlu roller üstlendiÄŸini, Gazze'ye yönelik saldırılarda da "net bir ÅŸekilde" Filistin halkının yanında yer aldığını kaydetti.

Türkiye'nin Gazze'de hayatını kaybeden Filistinliler için 3 gün yas ilan ettiÄŸini ve bayraklarını yarıya indirdiÄŸini hatırlatan KaradaÄŸi, bu nedenle de Türkiye'ye ÅŸükranlarını sundu.

Katar'ın Filistin'e verdiÄŸi desteÄŸe de deÄŸinen KaradaÄŸi, bunun Katar için "ÅŸeref" olduÄŸunu belirterek, "Dünya Müslüman Alimler BirliÄŸi, iÅŸgalci siyonist Ä°srail'in DışiÅŸleri Bakanı Avigdor Liberman'ın Katar ve El-Cezire televizyonu aleyhinde yaptığı açıklamaları ÅŸiddetle kınıyor. Liberman'ın açık bir ÅŸekilde ÅŸiddete ve öldürmeye teÅŸvik eden tahrik edici bu açıklamalar üzerine yargılanması icap ediyor" dedi.

Ä°srail'in Filistinlilere yönelik saldırılarında, iÅŸlediÄŸi "savaÅŸ suçları"ndan dolayı yargılanmasını gerektiÄŸini vurgulayan KaradaÄŸi, bazı Müslüman ülke ve liderler ile özgür basın organlarına yönelik "düÅŸmanca" açıklamalarından ötürü, Ä°srail hakkında "uluslararası soruÅŸturma" baÅŸlatılmasını da talep etti.

Batı Åžeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleÅŸimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüÅŸtü. Ä°srail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz PerÅŸembe akÅŸamı da karadan saldırıya geçmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.