Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ulusal İslam Bankası bombalandı

İsrail'in Refah kentinde bulunan Ulusal İslam Bankası'nı vurduğu bildirildi.



Ä°srail'in, Gazze Åžeridi'ndeki Refah kentinde yer alan Ulusal Ä°slam Bankası'nı vurduÄŸu bildirildi. Ä°srail uçakları Hamas liderlerinden Nizar Avadullah'ın evine de saldırdı.

Gazze'nin güneyindeki Refah'ın orta kesiminde yer alan Ulusal Ä°slam Bankası, Ä°srail savaÅŸ uçakları tarafından bombalandı. Bankadan, çıkan yangın nedeniyle yoÄŸun dumanlar yükseldiÄŸi ve binada ciddi hasar meydana geldiÄŸi ifade edildi. Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, bombalamada ölen ya da yaralanan olmadı. 

Ä°srail ordusuna ait insansız hava uçakları, 12 Temmuz'da Gazze'ye saldırılar sırasında Han Yunus ve Gazze'deki Ulusal Ä°slam Bankası'nı vurmuÅŸtu.

MEZARLIÄžA SALDIRI

Ä°srail savaÅŸ uçaklarının Gazze'nin kuzeyinde yer alan Cebaliye beldesindeki mezarlığı hedef aldığı bildirildi. Ä°srail ordusuna ait savaÅŸ uçakları, Cebaliye'deki El-Faluce Mezarlığı'nı bombaladı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. 

Öte yandan, Ä°srail ordusunun Batı Åžeria'da gösteri yapan Filistinlilere müdahale ettiÄŸi, 5 kiÅŸiyi yaraladığı ve 4 kiÅŸiyi gözaltına aldığı bildirildi. Ä°srail ordusu plastik mermi, göz yaÅŸartıcı gaz ve cop kullanarak göstericileri dağıttı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. 

HAMAS LÄ°DERÄ°NÄ°N EVÄ° VURULDU

Ä°srail uçaklarının, Gazze Åžeridi’nde bulunan Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) liderlerinden Nizar Avadullah'ın evini vurduÄŸu bildirildi. Ä°srail savaÅŸ uçakları Gazze Åžeridi'nde birçok meskun yeri bombaladı.

En-Nasr Mahallesi'nde bombalanan ve tamamen yıkılan evlerin arasında Hamas liderlerinden Nizar Avadullah’ın konutunun da olduÄŸu belirtildi. Bombardıman nedeniyle yaralananlar olduÄŸu, yıkılan evlerin enkazı altında kalanların bulunduÄŸu ifade edildi. Bombardıman sırasında konutu yıkılan Hamas liderlerinden Avadullah ve ailesinin evde olmadıkları belirtildi. 

BÄ°R Ä°SRAÄ°L POLÄ°SÄ° YARALANDI

Öte yandan, Ä°srail emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kudüs'ün güneyindeki Åžuafat ve kuzeyde bulunan Ä°saviye beldelerinde, Gazze'ye saldırıları protesto eden Filistinli gençler ile Ä°srail askerleri arasında çıkan çatışmada bir Ä°srail polisi yaralandı. Filistinli göstericiler tarafından atılan taÅŸla kafasından hafif yaralanan polisin, hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.