Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin yönetiminden ateşkes önerisi

Filistin yönetimi Mısır’a yeni bir ateşkes planı önerisi yaptığını duyurdu. Dışişleri Bakanı Davutoğlu da ABD ve Katarlı mevkidaşlarıyla ateşkes konusunu görüştü.



Reuters haberini, Mısır’ın baÅŸkenti Kahire’de bulunan bir Filistin yönetimi yetkilisine dayandırdı.

Mısır yönetimi Ä°srail saldırıları baÅŸladıktan sonra bir ateÅŸkes önerisi yapmış, Ä°srail öneriyi kabul etmiÅŸ, öneriyi diz çöktürme giriÅŸimi olarak gördüÄŸünü söyleyen ve kendilerinin muhattap alınmadığını belirten Hamas yönetimi ateÅŸkesi reddetmiÅŸti.

Filistin yönetimi Mahmud Abbas ise Mısır’ın ateÅŸkes önerisini desteklediÄŸini açıklamıştı.

Gazze'ye saldırılarını 8 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren Ä°srail 621 kiÅŸiyi öldürdü. Ayrım gözetmeksizin saldırılarını yoÄŸunlaÅŸtıran Ä°srail, hastane ve camileri de hedef alıyor.

Türkiye’nin de çabaları sürüyor

DışiÅŸleri Bakanı Ahmet DavutoÄŸlu, ABD'li ve Katarlı mevkidaÅŸlarıyla Gazze'deki ateÅŸkes çabalarına yönelik telefon görüÅŸmesi yaptı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, DavutoÄŸlu, ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry ve Katar DışiÅŸleri Bakanı Halid Bin Muhammed Atiyye ile yaptığı görüÅŸmede, Gazze'deki durum ve Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye ziyaretinde mutabakata varılan çerçevede ateÅŸkes çabalarını ele aldı. 

DavutoÄŸlu, Kerry ile görüÅŸmesinde ayrıca BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, Gazze'deki duruma iliÅŸkin bir konuÅŸmasında Ä°srail'i eleÅŸtirmesiyle ilgili, ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin "Açıklamaların kesinlikle kırıcı ve yanlış olduÄŸunu düÅŸünüyoruz" sözlerine yönelik rahatsızlığını dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.