Sosyal Medya

Dünya

Gazze'yi özel oturumda görüşecek

BM İnsan Hakları Konseyi, Gazze’deki ihlalleri görüşecek.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Ä°nsan Hakları Konseyi, Gazze'deki insan hakları durumunu ele almak üzere özel oturum düzenleyecek. BM Cenevre Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, ÇarÅŸamba yapılacak özel oturumda, DoÄŸu Kudüs dahil iÅŸgal altındaki Filistin topraklarındaki insan hakları durumunun görüÅŸüleceÄŸi bildirildi.  

Ä°nsan Hakları Konseyi BaÅŸkanlığının, Konsey'in Arap Grubu Temsilcisi Mısır, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı Temsilcisi Pakistan ve gözlemci ülke Filistin Temsilcisi'nden Konsey'in özel bir oturumda toplanması için 18 Temmuz'da bir mektup aldığı belirtilen açıklamada, bu talebin özel oturumun yapılması için gereken Konsey'e üye ülkelerin üçte birlik oranı tarafından da desteklendiÄŸi kaydedildi.

Özel oturum talebini destekleyen 16 üye ülke ÅŸöyle: Benin, BirleÅŸik Arap Emirlikleri, Cezayir, Çin, Endonezya, Fas, Güney Afrika, Kazakistan, Kuveyt, Küba Maldivler, Pakistan, Peru, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan ve Venezuela.

Talebin, aralarında Türkiye'nin de bulunduÄŸu Brunei Darussalam, Ekvador, Filistin, Ä°ran, Malezya ve Mısır gibi gözlemci üyeler tarafından da desteklendiÄŸi bildirildi.

BM Ä°nsan Hakları Konseyi'nin 21. özel oturumu olacak bu oturumda, Ä°srail'in uygulamalarını ve saldırılarını eleÅŸtiren bir karar taslağı ile konuyla ilgili bir araÅŸtırma komisyonunun kurulması konularının görüÅŸülmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.