Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır ordusuna saldırı: 21 ölü

Libya sınırındaki Vadi Cedid kentinin Farafra bölgesinde silahlı kişiler ordunun kontrol noktasına saldırdı. 21 asker öldü, 4 asker yaralandı. Ülkede üç günlük yas ilan edildi.



Mısır'ın güneybatısındaki Vadi Cedid ÅŸehrindeki saldırıda bir silah deposu roketle patlatıldı. 21 asker hayatını kaybederken 4 asker de yaralandı. Çatışmada iki saldırgan öldürüldü.

Güvenlik görevlileri saldırganların Mısır’daki silahlı gruplara silah taşıyan kaçakçılar olduÄŸunu söyledi. 

Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah Sisi, saldırıdan sonra üst düzey bir güvenlik toplantısı düzenledi. Sisi, daha önce yaptığı açıklamalarda Libya’daki kaosun Mısır’a taşınmasına izin vermeyeceklerini söylemiÅŸti.

Bu saldırı 3 ay içerisinde aynı kontrol noktasına yapılan ikinci saldırı. Haziran ayının başında yapılan saldırıda 5 Mısır askeri ölmüÅŸtü.

Sina’da saldırı

Gazze sınırındaki Refah kentinin Yamit bölgesinde silahlı saldırı sonucu 4 asker öldü. Saldırının ardından Mısır ordusu saldırganları yakalamak için güvenlik çemberi oluÅŸturdu. Ancak saldırganlar kaçmayı baÅŸardı.

Mısır’da silahlı gruplar, son zamanlarda orduya ait kontrol noktalarına saldırılar düzenliyor.

Mısır’da eski CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’yi görevden uzaklaÅŸtıran 3 Temmuz 2013’deki darbenin ardından özellikle Sina bölgesinde güvenlik durumu kötüleÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.