Sosyal Medya

Dünya

İsrail 53 bin askeri silah altına aldı

İsrail Gazze için 53 bin 200 yedek askeri silah altına aldığını duyurdu.



Ä°srail ordusunun, Gazze'ye yönelik saldırılarına baÅŸladığından beri, 53 bin 200 yedek askeri yeniden silah altına aldığı bildirildi.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler kararlarına daha önce defalarca uymamış olan Ä°srail'in, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" ismini verdiÄŸi saldırılarına baÅŸladığı günden bu yana, 53 bin 200 yedek askerini yeniden silah altına aldığı bildirildi.

Ä°srail Savunma Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, ÅŸimdiye kadar Gazze’den Ä°srail’e bin 637 roket fırlatıldığı belirtilerek, atılan bu roketlerin bin 228'inin Ä°srail topraklarına düÅŸtüÄŸü, 340'ının ise "Demir Kubbe" füze savunma sistemi tarafından havada imha edildiÄŸi belirtildi.

Açıklamada, "ÅŸimdiye kadar Ä°srail ordusundan bir askerin öldüÄŸü, 7 askerin yaralandığı ve 53 bin 200 yedek askerin ise yeniden silah altına alındığı" bilgisine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Bugün düzenlenen askeri operasyonlarda, "10 tünel ve bu tünellere baÄŸlanan 22 giriÅŸ noktası ortaya çıkarılarak, Gazze içindeki Han Yunus bölgesinde 21 kiÅŸi sorgulanmak üzere tutuklandı" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.