Dünya
Çiçek'ten Gazze mektubu

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, İsrail'in Gazze saldırılarıyla ilgili uluslararası kuruluşlara ve parlamento başkanlarına mektup göndereceğini açıkladı. Çiçek uluslararası toplumun acziyetinin İsrail'in zulmünü arttırdığını savundu.
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Çiçek "Gazze’de sadece ölenler değil, insanlık ve insanlığın ortak aklı da katledilmiştir. İsrail, Gazze halkına yönelik başlattığı hava, deniz ve kara saldırılarını bir an önce durdurmalıdır" dedi.
Çiçek uluslararası toplumun acz içinde olduğunu söyledi, İslam dünyasının tavrını da eleştirdi:
"Ortak akıl ve vicdan gibi hiçbir kutsal değerin dikkate alınmadığı ve insanlığın bittiği noktada zulmü anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalmaktadır. Ne acıdır ki haksız ve zalimane saldırı karşısında uluslararası toplum zulmü izlemekten öte bir şey yapamamaktadır. Uluslararası toplumun acziyeti de İsrail’in zulmünü daha da arttırmasına sebebiyet vermektedir. Bu katliam karşısında İslam dünyasının duyarsızlığı ve ciddi bir tavır ortaya koymaması da başlı başına bir ayıptır ve düşündürücüdür. Gazze’de sadece ölenler değil, insanlık ve insanlığın ortak aklı da katledilmiştir."
Çiçek, "Dünyadan habersiz masum çocukların bile oynarken kasten bombayla parçalanmasını hangi vicdan kabul edebilir" dedi, çözüm için gerekli adımların atılmasını istedi.
Henüz yorum yapılmamış.