Sosyal Medya

Coğrafyamız

100 bin kiÅŸiye tehdit

200’den fazla Filistinlinin ölümüne sebep olan saldırılar sürerken, İsrail ordusu Gazze’de yaşayan 100 bin kişiye ‘evlerinizi terk edin’ uyarısında bulundu.



Ä°srail ordusu Filistinlilere ‘evinizi terk edin’ uyarısını sesli mesajla verdi. Söz konusu uyarı, Ä°srail’in Gazze’ye geniÅŸ çaplı bir kara harekatı planladığı bir dönemde geldi.

Ä°srail'in 8 Temmuz'dan beri sürdürdüÄŸü saldırılarda ölenlerin sayısı 202'ye yükseldi. Ä°srail gece de Hamas'ın Milletvekili Ä°smail el-EÅŸkar ve Hamas kurucularından Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu.

Ä°srail hükümeti ateÅŸkesin ardından Gazze'ye yönelik saldırılara yeniden baÅŸladığını ilan etti. Bu açıklamanın ardından Gazze'ye 10 ayrı roket saldırısı düzenlendi.

Ä°srail ordusu Gazze'ye düzenlediÄŸi hava saldırılarında, Hamas Milletvekili Ä°smail el-EÅŸkar'ın ve Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu. Ä°ki ev de tamamen yıkıldı. Bu saldırılarda ölen ve yaralanan olmadı.

Ayrıca Gazze Åžeridi'nde bulunan Filistin hükümeti Ä°çiÅŸleri Bakanlığı binası da bombalandı. Binada ciddi hasar meydana geldi.

Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin hükümeti SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü EÅŸref el-Kudra, Ä°srail'in gece düzenlediÄŸi hava saldırılarında 2 Filistinlinin öldüÄŸünü, 20 kiÅŸinin de yaralandığını açıkladı.

Kudra, Ä°srail ordusunun, 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'de 202 kiÅŸiyi öldürdüÄŸünü, bin 520 kiÅŸiyi de yaraladığını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.