Sosyal Medya

Dünya

'Ne İsrail ne de Filistin'in tarafındayız'

Hollande, Gazze'ye yönelik saldırılarda taraf olmak istemediklerini belirtti.



Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande, Ä°srail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında taraf olmak istemediklerini, barıştan yana olduklarını söyledi.

Fransız Ulusal Günü 14 Temmuz vesilesiyle konuÅŸan Hollande, Ä°srail-Filistin arasındaki çatışmalarda Fransa'nın taraf tutmadığını belirtti. Hollande, Filistin -Ä°srail meselesindeki tavrına iliÅŸkin soruya "Bu gerginliÄŸi Fransa'ya taşımak istemiyorum.Ä°srail-Filistin arasındaki çatışma Fransa'ya ihraç edilmemeli. Ä°badethanelere yapılan saldırılar da kabul edilemez. Buna tahammülümüz yok. Ne Ä°srail ne de Filistin'in tarafındayız. Sadece barıştan yanayız" ifadelerini kullandı.

Dün, baÅŸkent Paris'te, Ä°srail'in Gazze saldırısına karşı onbinlerce kiÅŸi gösteri yapmış ve saldırıların durdurulması için uluslararası toplumada çaÄŸrıda bulunulmuÅŸtu. Eylem bitiminde bir grup Sinangog'a girmeye çalışmış ve olay üzerine BaÅŸbakan Manuel Valls, ibadethaneleri hedef alan bu tür giriÅŸimlerin kabul edilemez olduÄŸunu açıklayarak iki ülke arasındaki meselelerin Fransa'ya taşınamayacağının altını çizmiÅŸti.

Nice Belediye BaÅŸkanı Christian Estrosi, Filistin'e destek gösterilerinin bugünlük yasaklanmasını istemiÅŸ valilik de bugün planlanan eylemlere yasak getirmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.