Sosyal Medya

Dünya

İsrail'in askeri üssüne füze isabet etti

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan açıklama yapıldı.



Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları'nın, Ä°srail'in AÅŸdot kentine attığı füzelerden birinin "Sdot Miha Askeri Üssü"ne (Kinaf 2) isabet ettiÄŸi belirtildi. Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Ä°srail'e attığımız füzelerle AÅŸdot'daki hedeflerimizi vurduk. Özel kaynaklarımız füzelerden birinin Sdot Miha Askeri Üssü'ne isabet ettiÄŸini bildirdi." denildi. Açıklamada, söz konusu üssün, "Arrow 2" hava savunma sistemi ve nükleer baÅŸlık taşıyan "Jericho-2" füzelerinin bulunduÄŸu üs olduÄŸu da kaydedildi.

"Ä°SRAÄ°L'DEN GAZ BOMBASI"

Öte yandan, sabah saatlerinde Ä°srail ordusunun Gazze'nin sınır bölgelerine gaz ve aydınlatma fiÅŸeÄŸi attığı ifade edildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sınır bölgelerine atılan bombalar, ekili alanlara ve bazı evlere zarar verdi.

Batı Åžeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleÅŸimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüÅŸtü. Ä°srail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da Gazze'ye "Koruyucu hat" adı altında operasyon baÅŸlattığını duyurmuÅŸtu.

Ä°srail'in bu çerçevede Gazze'ye düzenlediÄŸi saldırılarda ÅŸimdiye kadar, 172 kiÅŸi hayatını kaybetti, bin 268 kiÅŸi yaralandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.