Sosyal Medya

Dünya

'İsrail, yasaklı silahları kullanıyor'

Prof. Dr. Gilbert, İsrail'in "yasaklanmış silahlar" kullandığını iddia etti.



Gazze'nin Göz YaÅŸları isimli kitabın yazarı, Norveçli anestezi uzmanı ve Kuzey Norveç Üniversite Hastanesi Acil Tıp Bölümü BaÅŸkanı Prof. Dr. Mads Gilbert, Gazze'deki Åžifa Hastanesinde düzenlediÄŸi basın toplantısında, hastanelere getirilen ölü ve yaralıların yüzde 25'ini kadın ve çocukların oluÅŸturduÄŸunu, yaraların teÅŸhisi ve cesetlere yapılan otopsilerde, Ä°srail'in uluslararası kanunlarla yasaklanmış silahları kullandığının tespit edildiÄŸini ifade etti.

Gibert, Ä°srail'in yasaklanmış silahları kullanması sonucu hastaneye getirilenlerin vücutlarında, özellikle kol ve bacaklarında ciddi yaralanmalar oluÅŸtuÄŸuna dikkati çekti.

Basın toplantısında Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren SaÄŸlık Bakanı yardımcısı Dr.Yusuf Ebu er-RiyÅŸ de, ''Ä°srail'in uluslararası kanunlarla yasaklanmış silahları kullanması, insan hakları ve uluslararası sözleÅŸmelerin apaçık ihlalidir'' dedi.

RiyÅŸ, ''Ä°srail'in bütün askeri donanımı kadınlara, çocuklara ve savunmasız sivillere karşı kullanması nedeniyle çoÄŸunda ağır sakatlıklar meydana geldi" diye konuÅŸtu.

Gazze Åžeridi'nde Ä°srail'in savaÅŸ suçlarını inceleyen insan hakları kuruluÅŸlarını, Ä°srail'in Filistin halkına yönelik sürekli iÅŸlediÄŸi yüzlerce savaÅŸ suçunu belgelemeye çağıran RiyÅŸ, Ä°srail'in savaşın başından beri, sivilleri ve aileleri kasıtlı olarak, öncesinde bir uyarı yapmadan doÄŸrudan hedef aldığını ve çok sayıda sivil kayba yol açtığını ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.