Sosyal Medya

Dünya

İsrail Suriye'ye füze attı

Jerusalem Post gazetesi Suriye'deki Golan Tepeleri'ne füze atıldığını iddia etti



Ä°srail'de yayınlanan Jerusalem Post gazetesinin internet sitesinde, ordu kaynaklarına dayandırılarak verilen habere göre, Suriye tarafından Golan Tepeleri'ne füze atıldı.

Ä°srail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise Golan Tepeleri'ne yapılan füze saldırısına misilleme olarak Suriye rejimine ait askeri bir hedefin 3 füzeyle vurulduÄŸu belirtildi.

KUDÜS SERÄ°YYELERÄ°'NDEN NETANYA'YA FÜZE SALDIRISI

Öte yandan, Ä°slami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan yazılı açıklamada, "Mücahitlerimiz Netanya kentini yerel yapım 'Burak 100' füzeleriyle hedef almıştır" denildi.

Açıklamada, Gazze'ye 90 kilometre uzaklıktaki Netanya kentinin ilk defa Burak 100 füzeleriyle hedef alındığı kaydedildi. 

 Ä°srail ordusunun, Suriye'nin denetimindeki Golan Tepesi'nde yer alan bir askeri noktaya 5 füzeyle saldırdığı bildirildi.

GOLAN TEPESÄ°'NDE 5 FÜZE Ä°LE SALDIRI DÜZENLENDÄ°

Muhalif Golan ve Kuneytra haber merkezi sorumlusu Esad el-Colan, Ä°srail ordusunun Golan Tepesi'nde Suriye ordusuna ait bir askeri noktaya 5 füzeyle saldırdığını söyledi.

Ä°srail ordusuna ait savaÅŸ uçaklarının Golan Tepesi'ndeki Kuneytra çevresinde birçok yeri bombaladığını ifade eden Colan, saldırı bölgelerinden alev ve dumanların yükseldiÄŸini kaydetti.

Saldırıların akÅŸam saatlerinde meydana geldiÄŸine deÄŸinen Colan, bölgede büyük bir sessizliÄŸin olduÄŸunu ve Suriye ordusuna ait savaÅŸ uçakları ile helikopterlerin gün boyunca muhaliflerin denetimindeki yerleri bombaladığını aktardı.

Ä°srail'in saldırdığı bölgelere çok sayıda ambulansın gittiÄŸini dile getiren Colan, ölen ve yaralananların olup olmadığıyla ilgili bilgi vermedi.

Ä°srail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Golan Tepeleri'ne yapılan füze saldırısına misilleme olarak Suriye rejimine ait askeri bir hedefin 3 füzeyle vurulduÄŸu belirtilmiÅŸti.

Bu arada, söz konusu saldırıya iliÅŸkin Suriye rejiminden henüz bir açıklama gelmedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.