Sosyal Medya

Coğrafyamız

Adaylıktan çekilmiyor

Maliki, kurulacak hükümette başbakanlık adaylığından çekilmeyeceğini söyledi.



Irak BaÅŸbakanı Nuri el-Maliki, kurulacak yeni hükümette baÅŸbakanlık adaylığından asla çekilmeyeceÄŸini söyledi.

Maliki, devlet televizyonunda yayınlanan konuÅŸmasında, "Teröristler karşısında savaÅŸ meydanından çekilmem dini, vatani ve ahlaki sorumluluklarımdan kaçmak anlamına gelir. Bu nedenle baÅŸbakanlık adaylığından asla çekilmeyeceÄŸim" dedi.

"Irak'ın düÅŸmanlarını maÄŸlub edinceye kadar silahlı kuvvetlerin ve gönüllülerin yanında savaÅŸmaya devam edeceÄŸini" belirten Maliki, Kanun Devleti Koalisyonu'nun Mecliste en çok sandalyeye sahip blok olduÄŸunu hatırlatarak, "verilen oylara vefa borcunu muhakkak ödeyeceÄŸini" söyledi.

Meclis BaÅŸkanı Usame en-Nuceyfi, Maliki'nin, Meclis BaÅŸkanlığına adaylığını koymaması halinde 3'üncü dönem baÅŸbakan adayı olmayacağı yönündeki ÅŸartı üzerine, adaylıktan çekildiÄŸini açıklamıştı.

Son seçimlerde, Maliki'nin lideri olduÄŸu Kanun Devleti Koalisyonu 93, Muttehidun Bloku 23, Åžii Koalisyonu 29 ve Vataniyye Bloku 21 sandalye elde etmiÅŸti. Hükümeti kurmak için parlamentoda 165 sandalyenin gerektiÄŸi Irak'ta, Yüksek Seçim Komisyonu'nun açıkladığı kesin sonuçlara göre, hiçbir parti hükümeti tek başına kuracak çoÄŸunluÄŸu saÄŸlayamamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.