Sosyal Medya

Güncel

Şiilere helikopterli saldırı, 30 ölü

Irak ordusundan Şii merkezlerine düzenlediği saldırılarda 30 kişi öldü.



Irak ordu birliklerinin, Kerbela vilayetinde bulunan Åžii taklit merci Ayetullah Mahmud el-Haseni Es-Sarhi'nin merkezlerine baskın düzenlemesiyle çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 30 kiÅŸinin öldüÄŸü bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin orta kesiminde bulunan Kerbela vilayetinde Åžii taklit merci Ayetullah Mahmud el-Haseni Es-Sarhi’nin ders okuttuÄŸu merkezlere Irak ordu birlikleri baskın düzenledi. Sarhi’nin taraftarları baskına direnmesi üzerine dünden beri devam eden çatışmalarda ilk belirlemelere göre 30 kiÅŸi hayatını kaybetti ve onlarca kiÅŸi yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında iki taraftan kiÅŸilerin de bulunduÄŸu, Sarhi taraftarlarından 100'den fazla kiÅŸinin ise gözaltına alınarak polis merkezlerine götürüldükleri bildirildi.

Görgü ÅŸahitlerinden alınan bilgiye göre, Irak ordu birlikleri, Åžii merci Sarhi’nin gözaltına alınması için ders okuttuÄŸu merkeze baskın düzenledi. Baskına direnen Sarhi'nin taraftarlarına ÅŸiddet uygulayan ordu birliklerinin merkeze yönelik ağır silah ve havan topu kullanması üzerine çatışma çıktı. Sarhi'nin yara almadan merkezden çıkarılarak güvenli bir yere götürüldü. Çatışmaların sürdüÄŸü sırada orduya ait helikopterler, Sarhi'nin Kerbela ve Divaniyye'deki merkezlerine hava saldırısı düzenledi. Merkezlerde büyük hasar meydana geldi. Irak makamlarından saldırı ve çatışmalara iliÅŸkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Iraklı Åžiilerin dini otoritelerinden Es-Sarhi, ülkedeki en büyük dini otorite Ayetullah el-Uzma Ali Hüseyin Sistani'nin, Åžiileri, terör örgütü Irak Åžam Ä°slam Devleti'ne (IŞİD) karşı savaÅŸa çağırdığı "Cihad fetvasına" itirazıyla gündeme gelmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.