Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan yolcu uçağına saldırı

Pakistan Havayolları’na ait bir yolcu uçağına, Peşaver’deki Bacha Khan havalanına indiği sırada yerden ateş açıldı. Uçaktaki bir kişi öldü, iki kişi de yaralandı.



Riyad’dan PeÅŸaver’e giden Pakistan Havayolları’na ait yolcu uçağına yerden ateÅŸ açıldı. Saldırıda henüz kimliÄŸi açıklanmayan bir kadın başından vurularak öldü, iki kiÅŸi de yaralandı. Saldırıyı üstlenen olmadı.

PK-756 sefer sayılı uçak, olayın ardından havalimanına güvenli iniÅŸ yaptı. Airbus A310 tipi yolcu uçağında 178 yolcu bulunuyordu. UçaÄŸa altı el ateÅŸ edildiÄŸini söyleyen Pakistan polisi, hedefinin uçağın kaptanı olduÄŸunu ancak mermilerin kaptanı az farkla ıskaladığını açıkladı.

Yetkililer, PeÅŸaver’e inen uçaklara daha önce de ateÅŸ açıldığını ancak ilk kez bir yolcunun vurulduÄŸunu söyledi. 

8 Haziran akÅŸamı Pakistan’ın Karaçi kentindeki Cinnah Havalimanı’na saldırı düzenleyen 10 Pakistan Talibanı üyesi, altı saat boyunca güvenlik güçleriyle çatışmış, saldırganlar dahil 36 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. Saldırının ertesi günü, havalimanına ikinci bir silahlı saldırı daha düzenlenmiÅŸti.

Örgütten yapılan açıklamada, eylemin Pakistan hükümetinin Afganistan sınırındaki üslerine düzenlediÄŸi operasyonlara karşı misilleme olduÄŸu bildirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.