Sosyal Medya

Dünya

Güvenlik kamerasıyla arıyorlar

İsrail, kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimciyi arıyor.



Ä°srail hükümetinin geçen hafta Batı Åžeria'da kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleÅŸimcinin bulunması amacıyla yollara ve otoparklara güvenlik kamerası yerleÅŸtirilmesi için, yaklaşık 1 milyon dolar bütçe ayırdığı bildirildi.

Ä°srail devlet radyosunun haberine göre; Ä°srail UlaÅŸtırma Bakanı Yisrael Katz’ın, Batı Åžeria’daki yerleÅŸimcilerin yerel meclisiyle (YeÅŸa Konseyi) yaptığı toplantıda, kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimcinin bulunması için ilave tedbirlerin alınması kararlaÅŸtırıldı. Toplantıda, Bati Åžeria’daki yerel meclise 4 milyon Åžekel (yaklaşık 1 milyon dolar) gönderileceÄŸi bildirildi. Bu paranın, otobüs servislerinin güzergahına ve otoparklara güvenlik kameralarının yerleÅŸtirilmesinin yanında, özel güvenlik birimlerinin arama yapması için ilave eleman alınmasında kullanılacağı kaydedildi.

Öte yandan, Ä°srail Kanal 2 Televizyonuna konuÅŸan Maliye Bakanı Yair Lapid, Bati Åžeria'ya yönelik yürütülen operasyonun 3 hedefinin olduÄŸunu belirterek, bunların "kaçırılan 3 yerleÅŸimci gencin bulunması, Hamas'ın yok edilmesi ve Filistin ulusal birlik hükümetinin kurulmasını engellemek" olduÄŸunu ifade etti. Ramazan ayının yaklaÅŸtığına dikkati çeken Bakan Lapid, Bati Åžeria ve el-Halil kentlerine yönelik iyi planlanmış kapsamlı bir askeri operasyonun yapılmasının gerektiÄŸini belirterek, bu operasyon sonucunda yeni bir ayaklanma beklemediÄŸini sözlerine ekledi. 

Ä°srail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Åžeria'daki Gush Etzion yerleÅŸim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimci gencin kaçırıldığını iddia etmiÅŸ, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuÅŸtu. Bu kiÅŸilerin bulunması için Ä°srail parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil, geniÅŸ yetkiler vermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.