Sosyal Medya

Coğrafyamız

3 kişi öldü, 17 kişi gözaltında

İsrail askerleri ile Filistinlilerle arasında çıkan çatışmalarda 3 kişi öldü.



Ä°srail askerlerinin Batı Åžeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimciyi arama operasyonları sırasında Filistinlilerle Ä°srail askerleri arasında çıkan çatışmalarda  ise 1 çocuk hayatını kaybetti, 2 kiÅŸi yaralandı. Ä°srail askerlerinin 17 Filistinliyi de gözaltına aldığı bildirildi.

Ä°srail askerleri, Ramallah ile kuzeydeki Selfit ve Kalkiliye köylerinin yanı sıra Dora beldesi ve Kalandiya kampına baskın yaptı. Askerler ile Filistinliler arasında çıkan çatışmada, 4 kiÅŸi göz yaÅŸartıcı gazdan etkilendi, 17 kiÅŸi ise gözaltına alındı. Bu arada Ä°srail askerleri, Gazze'ye uzaklaÅŸtırılan Hamas'ın siyasi büro üyesi Salih el-Aruri'nin evine de baskın düzenledi. Aruri ailesi, evlerinin yakınına iÅŸ makineleri getirildiÄŸini belirterek, konutlarının yıkılma ihtimali bulunduÄŸunu ifade etti.

Ä°srail yönetimi, geçen hafta, Batı Åžeria'daki Gush Etzion yerleÅŸim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimci gencin kaçırıldığını iddia etmiÅŸ, bu konuda Filistin yönetiminin sorumlu olduÄŸunu açıklamıştı. Olayın ardından Batı Åžeria'da, aralarında eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduÄŸu 240 kiÅŸi gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.