Sosyal Medya

YaÅŸam

Ramazan pidesi 1.5 lira

Ramazan’da pidenin kilosu 5 lirayı geçmeyecek, Ankara’da 300 gramlık pide 1.5 liradan satılacak. Geçen yıl 350 gramlık pide 1.5 liradan satılmıştı.



Türkiye Fırıncılar Federasyonu BaÅŸkanı Halil Ä°brahim Balcı, Türkiye genelinde Ramazan pidesinin kilogram fiyatının 5 lirayı geçmeyeceÄŸini, Ankara'da 300 gramlık pidenin 1.5 liradan satışa sunulacağını açıkladı.

Balcı, "Geçen yıl Ankara'da 350 gram pide 1,5 liraya satıldı. Bu yıl Ankara'da 300 gram pide 1,5 liraya satılacak. Bu geçen yıl Ä°stanbul'da uygulanan fiyattır. Geçen yıl Ä°stanbul ilinde 300 gram pide 1,5 liraya satılmışken, bu yıl Ankara'da 300 gram pide 1,5 liraya satılacak. Ülke genelinde geçen yıl pidenin kilogram fiyatı azami 5 liraydı, bu yıl da yine ortalama ülke genelinde sade pidenin kilogram fiyatı 5 lira olacaktır. Ä°stanbul'da ilçelere göre farklılık arz edebilir. Ä°lçelerin maliyetlerine ve pide satış rakamlarına göre ilçelere göre farklılık görebiliriz. Ama Ä°stanbul genelinde de kilogram fiyatı 5 liranın üzerinde olmayacaktır" diye konuÅŸtu.

Un fiyatları

Uzun senelerdir ekmeÄŸin fiyatının 4 lira olduÄŸunu vurgulayan Balcı, un fiyatlarındaki artış konusunu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonunun yakından takip ettiÄŸini belirterek, buÄŸday hasadında Trakya Bölgesinde yüzde 10 artış beklenirken, Ä°ç Anadolu'da sıkıntı yaÅŸanacağını söyledi.

Türkiye'nin geçen yıl buÄŸday üretiminin 22 milyon ton olduÄŸunu, tüketiminin ise 18,5 milyon ton olduÄŸunu bildiren Balcı, "Bugün Toprak Mahsulleri Ofisinin elinde 1 milyon 650 bin ton buÄŸday var. Bu hasat gerçekleÅŸmesiyle birlikte gerekli tedbirler alınacaktır. GeçmiÅŸte olduÄŸu gibi un fiyatlarında spekülatif hareketlere müsaade edilmeyecektir. Tabii ki bütün olumsuzluklara raÄŸmen bir fiyat artışı varsa o zaman onu sizlerle paylaÅŸacağız" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.