Sosyal Medya

Coğrafyamız

51 kişi yeniden gözaltına alındı

İsrail, kayıp 3 kişinin bulunması için operasyonları sürdürüyor.



Ä°srail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Ä°srail askeri Gilad Åžalit'in serbest bırakılmasına karşılık yapılan takas anlaÅŸmasıyla serbest bırakılan 51 kiÅŸinin de aralarında bulunduÄŸu 65 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi. Batı Åžeria'da kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleÅŸimcinin bulunması için yürütülen operasyon kapsamında yaklaşık 240 kiÅŸinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, 800 adreste arama yapıldığı ve Hamas'a ait 10 kuruluÅŸa operasyon düzenlendiÄŸi ifade edildi. 

Ä°srail Ordu sözcüsü Peter Lerner de yaptığı yazılı açıklamada, kayıp 3 Yahudi yerleÅŸimcinin Hamas'ın elinde olduÄŸunu ileri sürerek, söz konusu kiÅŸilerin kurtarılması için ordunun gece gündüz çalıştığını kaydetti. 

Hamas 19 Ekim 2011'de, 5 yıl tutuklu bulundurduÄŸu Ä°srail askeri Gilad Åžalit’e karşılık, Ä°srail hapishanelerindeki binlerce tutuklunun arasından, bin 27'sinin serbest bırakılmasını saÄŸlamıştı.  

OPERASYONLAR GENÄ°ÅžLEYEREK DEVAM EDECEK

Öte yandan, Ä°srail ordu radyosunun haberine göre, bölge komutanı Nitzan Alon, " Ä°srail ordusu, teröristlerin yakalanması ve kaçırılan vatandaÅŸları selametle bulmak için operasyon alanını geniÅŸletecektir. Hamas bu iÅŸten zararlı çıkacak ve gerçekleÅŸtireceÄŸimiz operasyonlarla alması gereken mesajı alacak" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan BirleÅŸmiÅŸ Milletler'deki (BM) Ä°srail daimi temsilcisi Ron Bruce ise gazetecilere yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'ni, kayıp 3Yahudi yerleÅŸimciyle ilgili sert bir dille kınama yayınlamasını istediÄŸini kaydetti. 

Ä°srail yönetimi, geçen perÅŸembe gecesi, Batı Åžeria'daki Gush Etzion yerleÅŸim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleÅŸimci gencin kaçırıldığını iddia ederek Filistin yönetimini sorumlu tutmuÅŸtu. Bu kiÅŸilerin bulunması için Ä°srail parlamentosu orduya operasyon yapma dahil geniÅŸ yetkiler vermiÅŸti. Ordu birlikleri de Batı Åžeria'da Hamas üyelerinin evlerine düzenlediÄŸi baskınlarda, arasında Filistin Meclis BaÅŸkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin bulunduÄŸu yaklaşık 200 kiÅŸiyi gözaltına almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.