Sosyal Medya

Dünya

3. havalimanı Almanları korkutuyor

Fraport şirketi Başkanı Schulte 3. havalimanı üzerine tedirginlikleri açıkladı.



Almanya'daki Frankfurt Havalimanı'nı iÅŸleten Fraport ÅŸirketinin Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Stefan Schulte, Ä°stanbul’a yapılacak 3. havalimanının kendileri için üstesinden gelinmesi gereken bir sınama olacağını söyledi.

Schulte, Alman Haber Ajansı DPA’da yer alan haberde, Ä°stanbul’da yeni yapılacak 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanının, Frankfurt Havalimanı'nın büyümesine yavaÅŸlatma etkisi yapacağını belirtti. ‘’Bizim için daha düÅŸük büyüme gerçekleÅŸecek. Bu bizim için üstesinden gelinmesi gereken sınama olacak’’ ifadelerini kullanan Schulte, Dubai’daki havalimanının uluslararası dağıtım noktası olarak geniÅŸletilmesinin de Frankfurt Havalimanı'nın büyümesini etkileyeceÄŸini kaydetti.

Avrupa’nın üçüncü büyük havalimanı konumundaki Frankfurt Havalimanı'nın durumunun güçlü iç pazardan ve hala insanların seyahat yapma isteÄŸinden dolayı iyi durumda olduÄŸunu ifade eden Schulz, bu yıl ve gelecek yıllarda yolcu sayısında yüzde 2 ila 3 arasında büyüme beklediklerini ifade etti.

Yıllık yolcu sayısı 27 milyonu bulan Antalya Havaalanı'nı da iÅŸleten Fraport'un baÅŸkanı Schulte, Fraport’un dünyada bir çok havalimanı iÅŸlettiÄŸini, baÅŸka olanaklara da baktıklarını kaydetti.

Öte yandan Frankfurt Havalimanı'nda mayıs ayında yolcu sayısının 5,3 milyonu geçtiÄŸi belirtildi.

Fraport ÅŸirketi tarafından yapılan açıklamada, 5,3 milyon yolcu sayısının aşılmasının mayıs ayı için rekor olduÄŸu ifade edildi. Frankfurt Havalimanı'ndan kargo taşımacılığının da bu yılın mayıs ayında 2013 yılının mayıs ayına göre yüzde 6,9 oranında artarak 182 bin 958 ton olarak gerçekleÅŸtiÄŸi kaydedildi.

Almanya’nın en büyük havalimanı olma özelliÄŸi taşıyan Frankfurt Havalimanı, geçen yıl 58 milyon yolcuya hizmet vermiÅŸti.

Fraport ÅŸirketi Ä°stanbul’da yapılacak yeni havalimanının inÅŸası ve iÅŸletmesi için bir Türk partnerle birlikte ihaleye girmiÅŸ, ancak kazanamamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.