Sosyal Medya

YaÅŸam

Annelerin acısına karne üzüntüsü eklendi

Eylem yapan aileler, çocuklarının karnelerini alamamasının üzüntüsünü yaşıyor.



Diyarbakır'da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ve seslerini duyurmak için oturma eylemi yapan aileler, çocuklarının karnelerini alamamasının üzüntüsünü yaşıyor.

Tüm Türkiye'de 2013-2014 eÄŸitim ve öÄŸretim döneminin sona ermesiyle karne heyecanı yaÅŸanırken, çocuklarına kavuÅŸma ümidiyle ülkenin farklı bölgelerinden gelerek oturma eylemine destek veren aileler karne gününü gözü yaÅŸlı ve buruk karşıladı.

Bitlis'in Hizan ilçesinden daÄŸa götürüldüÄŸünü belirttiÄŸi lise 3'üncü sınıf öÄŸrencisi 17 yaşındaki oÄŸlu Vedat Aydın için Diyarbakır'a gelen Leman Aydın, oÄŸlunun 4 Nisan'da daÄŸa götürüldüÄŸü baÅŸarılı bir öÄŸrenci olduÄŸunu ancak karnesini alamadığını söyledi.

Aydın, oÄŸlunu 2 ay önce daÄŸa götürüldüÄŸünü ifade ederek, "OÄŸlum daÄŸa götürülmeseydi bugün karne alacaktı. Onun hayali vardı, mühendis olacaktı. Bugün çok duyguluyum" dedi.

ÇocuÄŸunun karne almasını çok arzuladığını ancak bunun mümkün olmadığını anlatan Aydın, öÄŸretmenlerinin de çok baÅŸarılı bulduÄŸu oÄŸlu ile ilgili hayallerini ertelediÄŸini belirtti.

OÄžLUNUN KARNESÄ°NÄ° ALMAK Ä°ÇÄ°N BÄ°TLÄ°S'E GÄ°TTÄ°

"OÄŸlum, 'Anne okuyup, mühendis olacağım seni ve babamı hacca göndereceÄŸim' derdi" ifadelerini kullanan Aydın, ÅŸunları kaydetti:

"OÄŸlumun dönmesini ümit ediyorum. Babası dün Bitlis'in Hizan ilçesine oÄŸlumun karnesini almaya gitti. OÄŸlumun karnesini kendisinin almasını isterdik. Çocuklarımızın bulunması için destek bekliyoruz."'

Van'dan 14 yaşındaki oÄŸlu Efekan Toklar için Diyarbakır'a gelerek oturma eylemine katılan baba Mehmet Emin Toklar ise lise 2'nci sınıf öÄŸrencisi oÄŸlunun en büyük hayalinin doktorluk olduÄŸunu belirtti.

Toklar, oÄŸlunun sara hastası olduÄŸunu anlatarak, "Hasta olduÄŸu izin üzerine titrerken başımıza bu olay geldi. Bu acıyı ancak yaÅŸayan anlar. Çok üzgünüz. OÄŸlumla geleceÄŸe dair güzel hayaller kuruyorduk. Bugün karnesini alacaktı" diye konuÅŸtu.

"KIZIM KARNESÄ°NÄ° ALAMADI"

"Böyle bir ÅŸeyin başımıza geleceÄŸini tahmin bile etmezdik. Hasta çocuÄŸun daÄŸda ne iÅŸi, kime ne faydası var?" diyen Toklar, oÄŸlunun kandırıldığını vurguladı.

Ä°ffet GüneÅŸ ise 18 yaşındaki kızı Leyla GüneÅŸ'in lise son sınıf öÄŸrencisi olduÄŸunu ifade ederek, gözyaÅŸları içinde kızının karnesini alamadığını anlattı.

Kızının eÄŸitim gördüÄŸü okula gittiÄŸini ancak arkadaÅŸlarını görünce dayanamayarak döndüÄŸünü belirten GüneÅŸ, "Kızım karnesini alamadı. ÇocuÄŸumun neden karnesini alamadı? Artık bu acıya dayanamıyorum. BaÅŸbakanımızdan çocuklarımıza kavuÅŸmamız konusunda destek bekliyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Çocuklarının okullarına dönmesini arzu ettiklerini kaydeden GüneÅŸ, kızının hep teÅŸekkür belgesi aldığını, okuyup hayalindeki gibi öÄŸretmen veya mühendis olmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.