Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD kontrolü ele geçirdi

Bölgede yayın yapan Sema ve Nineva el-Gad televizyon kanallarının yayını durdu.



Irak'ta, terör örgütü Irak Åžam Ä°slam Devleti'nin (IŞİD), Musul havaalanı ile kentteki bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdiÄŸi belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD militanları, Musul havaalanı ile kentin bazı bölgelerinin kontrolünü ele geçirdi. IŞİD'in eline geçen yerler arasında kentin güneyindeki et-Tayaran Mahallesi'nde bulunan Nineva operasyon binası, valilik ile polis müdürlüÄŸü binasının da yer aldığı kaydedildi.

Güvenlik kaynakları, kontrolü IŞİD'in eline geçen bölgede yaÅŸayan hükümet yetkililerinin, kentte uygulanan sokaÄŸa çıkma yasağına raÄŸmen aileleriyle kaçmaya baÅŸladığını ifade etti.

IŞİD militanlarının, kentin tamamının kontrolünü ele geçirmek için güvenlik güçleriyle çatışmayı sürdürdüÄŸü belirtildi.

Bazı televizyon kanalarının yayını durdu

Öte yandan, Musul'un IŞİD'in kontrolüne geçen bölgesinde yayın yapan Sema ve Nineva el-Gad televizyon kanallarının yayını durdu.

IŞİD militanları cumartesi günü Enbar Üniversitesi'ne saldırarak, bazı güvenlik görevlilerini öldürmüÅŸ, aralarında öÄŸretim üyeleri ile öÄŸrencilerin de bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸiyi rehin almıştı. Örgüt üyelerinin bir süre sonra rehin tuttuÄŸu bin 300 öÄŸrenciyi serbest bıraktığı duyurulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.