Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kayıp Malezya uçağıyla ilgili yeni iddia

İngiliz denizci Katherine Tee, mart ayında Hint Okyanusu’nu yelkenle geçmeye çalışırken kayıp Malezya uçağı olduğuna inandığı bir uçağı Tayland açıklarında yanarken gördüğünü iddia etti.



Ä°ngiliz denizci Katherine Tee, mart ayında Hint Okyanusu’nu yelkenle geçmeye çalışırken kayıp Malezya uçağı olduÄŸuna inandığı bir uçağı Tayland açıklarında yanarken gördüÄŸünü iddia etti.

Phuket’te yayınlanan bir gazeteye konuÅŸan Katherine Tee, uçağı havada yanarak giderken gördüÄŸünü, uçağın ardından siyah dumanlar çıktığını söyledi.

Hindistan’dan Phuket’e kocası ile yelken açan Tee, olayın gece meydana geldiÄŸini ve bu sırada nöbetin kendisinde olduÄŸunu anlattı. Tee, "Her zaman gördüÄŸümüz bir ÅŸey deÄŸildi. Kendimi sorguladım. Bir göktaşı olabileceÄŸini düÅŸündüm. Turuncu renkli parlak bir uçak arkasında siyah dumanlar çıkartıyordu. DelirdiÄŸimi düÅŸündüm" dedi.

Olayın 8 Mart'ı 9 Mart'a baÄŸlayan gece meydana geldiÄŸini belirten Tee, iki gün sonra Phuket’e vardıklarında kocası ile ailevi sorunlar yaÅŸadığını, ne gördüÄŸünden emin olamadığı için de kimseye haber vermediÄŸini söyledi. 

Tee, "Uçağın üzerinde ters tarafa giden baÅŸka iki uçak vardı. Bu uçakların normal navigasyon ışıkları yanıyordu. EÄŸer uçak yanıyorsa diÄŸer uçaklar haber verir diye düÅŸündüÄŸümü hatırlıyorum" ifadesini.

Malezya Hava Yolları'na ait MH370 sefer sayılı uçak, 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 8 Mart'ta ortadan kayboldu ve tüm armalara raÄŸmen uçaktan haber alınamadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.