Sosyal Medya

YaÅŸam

Eylemiyle annelere cesaret verdi

Mücadelesiyle evladının geri gelmesini sağlayan anne, diğerlerine cesaret verdi.



Diyarbakır'da terör örgütünce daÄŸa götürülen lise öÄŸrencisi oÄŸlu için 12 gün oturma eylemi yaptıktan sonra evladının geri gelmesini saÄŸlayan anne Aysel Böçkün'ün mücadelesi, çocukları daÄŸda olan diÄŸer anneleri de cesaretlendirdi.

"Piknik" bahanesiyle terör örgütünün daÄŸ kadrosuna götürülen 15 yaşındaki oÄŸlu Mehmet Sinan Böçkün için tek başına oturma eylemi baÅŸlatarak Türkiye'de adeta sembol olan anne Böçkün'ün kararlılığı, daÄŸdaki evladının özlemini çeken kadınlar için de örnek oldu.

Çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını ileri sürerek Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan sayıları 47'ye yükselen aileleri destekleyen anne Böçkün, geçirdiÄŸi depresyon nedeniyle yürümekte güçlük çektiÄŸi için ailelerin yanında olamasa da dualarıyla destek veriyor.

OÄŸlundan ayrı kaldığı her gün gözyaşı döken Böçkün, artık anne ve babaların aÄŸlamaması için barışın saÄŸlanmasını diliyor.

"OÄžLUMU BEKLEMENÄ°N EYLEM OLDUÄžUNU SONRADAN ÖÄžRENDÄ°M"

40 yaşındaki Aysel Böçkün, arkadaÅŸlarıyla pikniÄŸe gideceÄŸini söyleyen oÄŸluna, etkinliÄŸin okul tarafından düzenlendiÄŸini düÅŸünerek izin verdiÄŸini söyledi.

Ancak o günden sonra oÄŸlundan 12 gün haber alamadığını ifade eden Böçkün, "ÇocuÄŸum hala benden dondurma istiyordu. EkmeÄŸini eline ben veriyordum. YaÅŸadığım acıyla sokaÄŸa attım kendimi. Eylem yapmak aklıma gelmedi. Kendimden geçtim. Allah bir güç verdi. Oturup oÄŸlumu beklemenin, çocuÄŸumu istemenin eylem olduÄŸunu sonradan öÄŸrendim. O sadece baÄŸrı yanan annenin evladına kavuÅŸma isteÄŸiydi" diye konuÅŸtu.

"Her gün Allah'a yalvardım bana oÄŸlumu bağışlasın, oÄŸluma kavuÅŸtursun diye. Allah o anaların oÄŸlunu da getirsin. Allah barış getirsin. Cezaevindekiler ölmesin, daÄŸdakiler ölmesin, askerler ölmesin, polisler ölmesin. Analar aÄŸlamasın. Ben bunu istiyorum" diyen Böçkün, çok acılar yaÅŸadığını artık gücünün kalmadığını belirtti.

Böçkün, 20 yıldır aÄŸladığını anlatarak, artık aÄŸlamak istemediÄŸini, hiçbir annenin de aÄŸlamaması için barışın saÄŸlanmasını beklediÄŸini dile getirdi.

"EVLATLARINA KAVUÅžMALARI Ä°ÇÄ°N KUR'AN OKUYORUM, TESPÄ°H ÇEKÄ°YORUM"

Belediye önünde evlatlarına kavuÅŸmak için oturma eylemi yapan anneler için dua ettiÄŸini kaydeden Böçkün, "Herkes 'analar aÄŸlamasın' diyor. Babalar da çok aÄŸlıyor." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

YaÅŸadığı üzüntü nedeniyle çok hasta olduÄŸunu ağır depresyon teÅŸhisi konulduÄŸunu ifade eden Böçkün, annelerin yanında olamasa da dualarıyla onların yanında olduÄŸunu vurguladı.

Böçkün, annelerin yaÅŸadığı acıyı en iyi kendisinin bildiÄŸine dikkati çekerek, ÅŸöyle dedi: "Allah onları da Sinan'a kavuÅŸmamız gibi evlatlarına kavuÅŸtursun. Sinan geldiÄŸinde gece idi. Hala o ÅŸoktayım. Allah medyadan da oÄŸluma kavuÅŸmamızı isteyen, acımızı paylaÅŸan herkesten de razı olsun. Artık barış olsun. HiçbirÅŸey için ölmeye deÄŸmez. "

"ÇOCUKLARIMI KORKUDAN OKULA GÖNDEREMÄ°YORUM"

OÄŸluna kavuÅŸtuÄŸu gün kaybettiÄŸi anne, baba ve kardeÅŸlerine de kavuÅŸtuÄŸunu hissettiÄŸini anlatan Böçkün, bundan sonra tek isteÄŸinin barışın saÄŸlanması ve huzurlu bir ortamda yaÅŸamak olduÄŸunu kaydetti.

Böçkün, Sinan'ın kendilerinden ayrı kaldığı günlerde sürekli besmele çektiÄŸini söylediÄŸini ifade ederek, oturma eylemi yaparken kimseden tepki görmediÄŸini aktardı.

Evlatlarına kavuÅŸmayı bekleyen ailelere bol bol dua etmeleri tavsiyesinde bulunan Böçkün, yaÅŸadıklarının ardından Sinan'ı Ä°zmir'e akrabalarının yanına gönderdiklerini belirtti.

Bu ülkede çok acılar yaÅŸandığını belirten Böçkün, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Biraz kendisini toparlasın. Buradan uzaklaÅŸsın istedik. 2 çocuÄŸum daha var. Biri 6, diÄŸeri 7'nci sınıfa gidiyordu. Çocuklarımı korkudan okula gönderemiyorum. Herkesten, her ÅŸeyden korkuyorum. Kaybetme korkusu yaşıyorum. YaÅŸadıklarımdan dolayı çok çöktüm. Yemek yiyemiyorum. Doktor depresyon geçirdiÄŸimi söyledi. Ailelerin acısıyla üzüntüm daha da tazelendi. Daha önce annemi, babamı, kardeÅŸlerimi kaybettim ama evlat daha da tatlı geldi. Huzur ve barış olursa kimse aÄŸlamaz kimse hiçbirÅŸeyden korkmaz. Barış olsa huzur olsa çadırda da yaÅŸasam korkmam ki. Åžu an herkesten korkarım. Artık barış ve huzur olsun. Öldürmek çare deÄŸil. Niye bu çocukları öldürelim? Çok acılar yaÅŸandı bu ülkede. Artık yeter. Tüm analar ayaÄŸa kalksın. Bu ölümlere engel olsunlar. "

"TÜRKÄ°YE SURÄ°YE OLMASIN"

"Türkiye Suriye olmasın. Türkiye Suriyelilere kapısını açtı. Bize kim kapı açacak? Artık barış olsun. Anneler barış olana kadar mücadele etsin. Türkiye büyüktür. Memleketimiz güzeldir. Hep birlikte yaÅŸayalım" ifadelerini kullanan Böçkün, artık korkusuzca, huzurlu bir yaÅŸam sürmek istediÄŸini sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.