Sosyal Medya

Coğrafyamız

Seçimi boykot ettiler

Mısır’da cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılıyor.



Darbeyi Ret ve MeÅŸruiyete Destek Ä°çin Ulusal Ä°ttifak'tan yapılan yazılı açıklamada, "Cesur Mısır halkı, asil duruÅŸuyla 25 Ocak devrimini geri getirme konusundaki ısrarını bir kez daha göstermiÅŸtir. Mısırlılardan büyük bir kesimin, baÅŸlayan göstermelik seçimleri boykot ederek, ülkenin dört bir yanında gösteriler düzenlediklerini gördük." denildi. 

Öte yandan baÅŸkent Kahire, Giza ve Nil Deltası illerinde seçim merkezlerinde yoÄŸunluk yaÅŸandığı, Sina Yarımadası, Kızıldeniz, Vadi el-Cedid, Matruh ve Asvan gibi bölgelerde ise seçime fazla raÄŸbet gösterilmediÄŸi görüldü. 

Mısır'da 3 Temmuz'da askerin yönetime müdahalesinin ardından dönemin Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’nin görevden alındığını, yapılacak seçime kadar Anayasa Mahkemesi BaÅŸkanı Adli Mansur’un geçici olarak bu göreve getirildiÄŸini belirterek, bir "yol haritası" açıklamıştı.
Buna göre, önce parlamento ardından da cumhurbaÅŸkanlığı seçimi yapılacaktı ancak Mansur, Ocak 2014'te yaptığı açıklamada, yol haritasında deÄŸiÅŸikliÄŸe gidildiÄŸini ve cumhurbaÅŸkanlığı seçiminin öne alındığını duyurmuÅŸtu. Bu çerçevede bugün baÅŸlayan oy verme iÅŸlemi, yarın da devam edecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.