Sosyal Medya

Coğrafyamız

Üç ülkede intihar saldırıları

Son 24 saat içerisinde üç Afrika ülkesinde intihar saldırıları düzenlendi. En az 19 kişi öldü. Cibuti’deki saldırıda Türk vatandaşı Rüştü Gürbüz de hayatını kaybetti.



Ä°lk intihar saldırısı Somali’nin baÅŸkenti MogadiÅŸu’da gerçekleÅŸti. El Kaide baÄŸlantılı EÅŸ Åžebab örgütüne baÄŸlı milisler, önce bomba yüklü bir aracı patlattı. Ardından bir intihar bombacısı da üzerindeki bombayı patlattı. Parlamento binasına ateÅŸ açan saldırganlar ile askerler çatıştı. En az 13 kiÅŸi hayatını kaybetti.

AkÅŸam saatlerinde Somali’nin kuzeyindeki Cibuti’de bir Fransız lokantasında intihar saldırısı gerçekleÅŸtirildi. Türkiye vatandaşı RüÅŸtü Gürbüz, saldırıyı gerçekleÅŸtiren Somali uyruklu iki kiÅŸiyle birlikte öldü. Saldırıda, aralarında Ä°spanyol ve Fransız askerlerin de bulunduÄŸu 18 kiÅŸi yaralandı.

Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, “Olayda hayatını kaybeden RüÅŸtü Gürbüz, Cibuti'de faaliyet gösteren bir Türk ÅŸirketinde mali iÅŸler departmanında yönetici olarak çalışıyordu. Cenazenin Türkiye'ye nakli için gerekli çalışmaları yapıyoruz.” diye konuÅŸtu.

Cibuti'de ABD'nin yanı sıra birçok batı ülkesinin askeri birliÄŸi veya üssü bulunuyor. Saldırının Batılıları hedef aldığı tahmin ediliyor.

Şampiyonlar Ligi saldırısı

Nijerya’da ise açık havada yapılan Åžampiyonlar Ligi final maçı gösterimi hedef alındı. Jos kentindeki olayda, saldırgan gösterimin yapılacağı mekâna ulaÅŸamadan üzerindeki bombalar patladı. 3 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Salı günü Jos kentinde düzenlenen iki ayrı saldırıda 118 kiÅŸi ölmüÅŸtü. Saldırıları kimse üstlenmedi. Ancak gözler Nijerya'da Ä°slami bir yönetimi saÄŸlamak için benzer saldırılar düzenleyen Boko Haram örgütüne çevrildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.