Sosyal Medya

YaÅŸam

Yaşam odası olsaydı...

Soma’da meydana gelen faciada, şirket sahibi ve yetkilileri madendeki tek yaşam odasının kaldırıldığını açıkladı. Ancak aynı yetkililer en çok ölümün olduğu yer olarak da bu noktayı gösterdi.



Soma'daki facianın meydana geldiÄŸi madenin ait olduÄŸu Soma Madencilik'in sahibi ve yöneticileri, facianın ardından ilk kez kameraların karşısına geçti.

Ä°ÅŸletme Müdürü Akın Çelik, maden krokisi üstünde gösterdiÄŸi 500 kiÅŸilik yaÅŸam odasının, ÅŸirketin ilk yapımında inÅŸa edildiÄŸini ancak sonraki çalışma sahasına uzak kaldığı için kendilerinin bu odayı söktüÄŸünü söyledi.

Madenin daha ileri bir noktasına taşınması planlanan yaÅŸam odasının henüz yerleÅŸtirilmediÄŸini, yani madende bir yaÅŸam odası olmadığını açıkladı.

Ancak Akın Çelik yangının baÅŸladığı ve en çok ölümün gerçekleÅŸtiÄŸi nokta olarak da yine bu kaldırılan yaÅŸam odasının hemen yanını gösterdi.

Türkiye’de madenlerin yaÅŸam odası bulundurma zorunluluÄŸu yok. Uluslararası Çalışma Örgütü, "Madenlerde Güvenlik ve SaÄŸlık SözleÅŸmesi"nin 176. maddesinde yaÅŸam odalarını zorunlu kılıyor. Ancak Türkiye bu sözleÅŸmeye imza atmayan az sayıda ülkeden biri. Åžirket daha önce yaptığı açıklamada madende 500 kiÅŸilik yaÅŸam odası bulunduÄŸunu söylemiÅŸti. 

Ä°ÅŸletme Müdürü Akın Çelik ayrıca kazada bir ihmalleri olup olmadığına dair soruya ise  "Hiçbir ihmalimiz yok" diyerek yanıt verdi.

Basın toplantısını maden iÅŸçileri de izledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.