Sosyal Medya

Dünya

Kadın politikacı öldürüldü

İspanya’da Leon kenti Temcilciler Heyeti Başkanı İsabel Carrasco kurşunlanarak öldürüldü. Olayla ilgili bir kadın ve kızı gözaltına alındı.



Ä°spanya’da iktidardaki Halk Partisi’nin Leon kenti baÅŸkanı ve bu kentin belediyesinin temsilciler heyetinin kadın baÅŸkanı olan Ä°sabel Carrasco evine yakın bir yerde uÄŸradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Ä°spanya Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, saldırıyla ilgili ilk açıklamasında, Carrasco'nun "kiÅŸisel bir intikam" sonucunda öldürüldüÄŸü ihtimalinin kuvvetli olduÄŸunu, zanlı olarak bir kadın ve kızının gözaltına alındığını duyurdu.

Halk Partisi’nin Leon baÅŸkanının, belediye meclisinde çalışan bir kızı iÅŸten çıkardığı, öldürülmesinin arkasında bu olayın bulunduÄŸu ihtimali üzerinde duruldu.

Görgü tanıkları, Carrasco'nun Türkiye saati ile 18.00 sıralarında evinden partisinin Leon'daki merkez binasına giderken, yanına yaklaÅŸan bir kadın tarafından açılan ateÅŸle öldürüldüÄŸünü söyledi. SaÄŸlık ekiplerince sokakta hemen müdahale edilen 59 yaşındaki Carrasco kurtarılamadı.

Carrasco'nun, Halk Partisi lideri ve BaÅŸbakan Mariano Rajoy'un Valladolid'de düzenlemeyi planladığı mitinge katılmak için arkadaÅŸlarıyla buluÅŸmak üzere parti merkezine doÄŸru gittiÄŸi kaydedildi.

Olaydan dolayı Halk Partisi ve ana muhalefetteki Sosyalist Ä°ÅŸçi Partisi, AP seçimleriyle ilgili kampanya çalışmalarını durdurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.