Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye kapıları kapattı

Mısır Cumhurbaşkanı adayı ve eski Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi, "Türkiye kendi davranışıyla kapıyı kapattı. Ancak Türk halkıyla hiç bir sorun yok" dedi.



Mısır'da yayın yapan CBC ile On TV kanallarında sunucu Lemis Hadidi ve gazeteci Ä°brahim Ä°sa'nın yönettiÄŸi programa katılan eski Savunma Bakanı ve CumhurbaÅŸkanı adayı Abdulfettah es-Sisi, bazı ülkelerle ilgili görüÅŸlerini açıkladı.

Sisi, Türkiye'ye iliÅŸkin yaptığı açıklamada, "Türkiye kendi davranışından dolayı kapıları kendisi kapattı. Türk halkıyla hiç bir sorun yok" diye konuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı seçildiÄŸinde ilk ziyaret edeceÄŸi ülkenin Suudi Arabistan olacağını söyleyen Sisi, Kral Abdullah'ın, Arapların hikmet sahibi bir büyüÄŸü olduÄŸunu ifade etti. 

Sisi, Kuveyt'in Irak tarafından iÅŸgaline gönderme yaparak, "Daha önceden sizler zor durumdaydınız, ÅŸimdi ise bizler zor durumdayız" dedi. 

Rusya ile yakınlaÅŸmasına dair sorulan soruya ise, Sisi ÅŸöyle cevap verdi:

"Rusya'ya alternatif olarak bakmamız doÄŸru olmaz. Uluslararası iliÅŸkilerde geliÅŸmeler oldu. Benim Rusya ziyaretim herhangi birine karşı deÄŸildir. Rusya ile olan askeri iliÅŸkilerimiz kesilmiÅŸ deÄŸildi. Orduda var olan birçok araç gereç Rusya'dan geliyor. Rusya ile askeri iÅŸbirliÄŸimiz devam ediyor." 

Sisi, Ä°srail hakkında da "Aralarında Ä°srail'le yapılan antlaÅŸma da dahil olmak üzere tüm uluslararası antlaÅŸmalara saygı duyuyorum" ifadesini kullandı.

Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu ile görüÅŸüp görüÅŸmeyeceÄŸine dair soruya Sisi, "Öncelikle onlar Filistinliler için bir ÅŸeyler yaparak bize yardımcı olsunlar" cevabını verdi.

Sisi, Katar'la ilgili olarak, "Mısır halkını bundan daha fazla kaybetmeyin. Mısırlılar Katar'dan baÅŸka bir ülkeye dargın deÄŸil" görüÅŸünü dile getirdi.

Ä°ki bölümde yayınlanan mülakatta seçim programını açıklayan Sisi, program boyunca zaman zaman sorulara net cevaplar vermemesiyle dikkati çekti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.