Sosyal Medya

Dünya

Muhaliflerden kimyasal silah iddiası

Suriyeli muhalifler, rejimi Hama ve Şam’ın kırsalında zehirli gaz kullanmakla suçladı, SMDK, uluslararası kuruluşları saldırıları incelemeye çağırdı.



Muhalif Mesar Haber Ajansı, rejim güçlerinin 11 Nisan Cuma günü akÅŸam saatlerinde Hama’nın kırsalındaki Kefer Zeyta bölgesinde, güçlü zehir içeren klor gazı kullandığını duyurdu. Ajans, kullanılan gazın nefes borusunu tahrip ettiÄŸini ve akciÄŸerleri sıvı ile doldurarak nefes almayı engellediÄŸini iddia etti.

Muhalif Yerel Koordinasyon Komiteleri de, rejim uçaklarının Åžam’ın kırsalındaki Hareste’ye zehirli gaz içeren bombalar bırakması sonucu 5 kiÅŸinin öldüÄŸünü ve onlarca kiÅŸinin yaralandığını öne sürdü. Muhalifler baygınlık geçiren yaralılara ait olduÄŸunu söyledikleri videolar yayınladı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), saldırıları kınadı ve uluslararası camiaya, bu konuyu geniÅŸ bir ÅŸekilde incelemesi ve rejimi cezalandırma çaÄŸrısında bulundu.

Halep'te stratejik yol muhaliflerde

Al Jazeera muhabiri, muhaliflerin Halep’in Ramuse Mahallesi’nin bazı bölümlerini ele geçirdiÄŸini ve Hava Ä°stihbarat binası etrafındaki rejim güçlerinin tek ikmal yolunu kestiÄŸini bildirdi.

Al Jazeera muhabiri Amr Halebi, Suriye uçaklarının Halep’in batı kırsalındaki Kaptan Cebel ve Ancare bölgelerine varil bombalı saldırısında 9 kiÅŸinin öldüÄŸünü söyledi.

Rejime baÄŸlı savaÅŸ helikopterleri Halep’in Hananu ve Åžeyh Neccar mahallelerini bombaladı.

Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi ise, Halep’in rejimin kontrolündeki Hamdaniye ve Yeni Halep mahallelerine havan topları düÅŸtüÄŸünü, ölü ve yaralıların olduÄŸunu bildirdi.

Muhalif Suriye Press Ajansı, Hava Ä°stihbarat binası etrafında muhaliflerle rejim askerleri arasında ÅŸiddetli çatışmaların yaÅŸandığını aktardı.

Gözlemevi, rejim birliklerinin Humus’un orta kesiminde yer alan Vaar ve Bab Hud mahallelerini de bombaladığını bildirdi.

Deyr Ezzor'da rejim askerleri öldü

Muhalifler, Deyr Ezzor’un Sınaa mahallesinde Suriye rejimine ait bir askeri merkezi bombaladıklarını ve içinde bulunan bir grup askeri öldürdüklerini söyledi. Saldırının ardından rejim birlikleri Sınaa Mahallesi’nde muhaliflerin elindeki bölgeleri bombaladı.

Hama'da ÅŸiddetli çatışmalar

Muhalifler Hama’nın kuzey kırsalındaki Hırbet Hacame beldesini ele geçirdiklerini açıkladı. Muhalif Koordinasyon Komiteleri, muhaliflerin Hama’nın kırsalındaki Morek’te rejim güçlerinin saldırısını püskürttüklerini, iki tankı tahrip ettiklerini ve çok sayıda asker öldürdüklerini açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.