Sosyal Medya

Dünya

Saldırıyı 16 yaşındaki öğrenci düzenlemiş

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde dünkü lise saldırısını 16 yaşındaki bir öğrencinin düzenlediği açıklandı.



Yetkililer, Pittsburgh kentinin 24 kilometre doÄŸusunda yer alan Murrysville'deki Franklin Bölge Lisesi’nde 22 kiÅŸiyi bıçaklayan Alex Hribal'in yargıç karşısına çıkarıldığını ve dört kez kasıtlı cinayet, 21 kez de ÅŸiddetli saldırı ile suçlandığını bildirdi. 

Saldırıyı neden düzenlediÄŸi konusunda herhangi bir açıklama yapmayan Hribal'in, yaşı küçük olmasına karşın yetiÅŸkin gibi yargılanabileceÄŸi belirtildi.

Hribal, dün evden getirdiÄŸi, bazıları 25 santimetre uzunluÄŸundaki mutfak bıçakları ile 21 okul arkadaşını ve bir de güvenlik görevlisini bıçaklamıştı. BeÅŸ dakikadan uzun süren saldırı, bir müdür yardımcısının Hribal'i etkisiz hale getirmesiyle son bulmuÅŸtu.

Yaralananlardan beÅŸinin durumu, ciddiyetini koruyor. Saldırıda karaciÄŸeri parçalanan bir öÄŸrencinin ise solunum cihazına baÄŸlandığı belirtildi. 

Saldırı sırasında Franklin Bölge Lisesi'nde yaklaşık bin 200 öÄŸrenci bulunuyordu. 

ABD'de okul saldırıları gündemden düÅŸmüyor

ABD'deki okullarda son bir yıl içinde iki bıçaklı saldırı yaÅŸandı. Her ikisi de Teksas eyaletindeki saldırılardan ilki, nisan ayında 14 kiÅŸinin yaralanması ile sonuçlandı. Eylül ayındaki saldırıda ise 17 yaşındaki bir öÄŸrenci yaÅŸamını yitirdi, üç kiÅŸi yaralandı. 

Okul saldırılarının gündemden düÅŸmediÄŸi ABD, 2012'de Connecticut eyaletindeki Newtown kentinde düzenlenen silahlı saldırıyla sarsılmıştı. Adam Lanza adlı genç, 14 Aralık'ta önce birlikte yaÅŸadığı annesini başından vurarak öldürmüÅŸ, daha sonra Sandy Hook Ä°lkokulu'nu basmıştı. Lanza, 20'si çocuk 26 kiÅŸiyi öldürdükten sonra intihar etmiÅŸti.

BaÅŸkan Barack Obama, büyük tepki çeken ve silah kontrol tartışmalarını alevlendiren saldırının ardından silah kontrolüyle ilgili Kongre'nin onayına gerek olmayan 23 baÅŸkanlık emrini imzalamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.