Sosyal Medya

YaÅŸam

İlk başörtülü rektör

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç başörtüsü takmaya karar verdi. İlk fotoğrafları da sosyal medyada paylaşıldı.



Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Sabri Eyigün, Rektör Prof. Dr. AyÅŸegül Jale Saraç'ın baÅŸörtülü fotoÄŸraflarını Twitter ve Facebook sayfalarında paylaÅŸtı.

Sabri Eyigün Twitter hesabından, "Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. AyÅŸegül Jale Saraç hocamız bugün makamına baÅŸörtülü olarak geldi. hayırlı olsun diyoruz." dedi.

Saraç, Dicle Üniversitesi'nde iki dönemdir rektörlük görevini yürütüyor.

Prof. Dr. Saraç 22 Temmuz 2007'deki genel seçimlerde AK Parti'den 8'inci sıra milletvekili adayı olmuÅŸtu. Seçilemeyen Saraç daha sonra Dicle Üniversitesi'ne rektör adayı oldu. Rektörlük seçimlerinde aldığı oylarla 3'üncü sırada olmasına raÄŸmen CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül tarafından Dicle Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Türkiye'de kamu personeli için baÅŸörtüsü yasağı, BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın 1 Ekim 2013'te açıkladığı demokratikleÅŸme paketinin ardından kılık kıyafet yönetmeliÄŸinde yapılan deÄŸiÅŸiklikle kaldırılmıştı. Askerler, emniyet mensupları, hâkimler ve savcılar bu düzenlemenin dışında bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.