Bilim Teknoloji
'Ya kaldırt ya da Twitter'ı kapat'
Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, kendisine Twitter'dan hakaret edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. 'Hakaret içeriği'nin kaldırılmasını ya da siteye erişimin engellenmesini talep etti.
Meclis Anayasa Komisyonu BaÅŸkanı Burhan Kuzu, 2013 yılının Haziran ayında Twitter'da kendisine hakaret edildiÄŸini öne sürdü. Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduÄŸunu söyledi.
BaÅŸvurusuyla ilgili, 'muhatap bulunamadığı' için dosyasının zamanaşımı bürosuna gönderildiÄŸini anlatan Kuzu, "Yani bir nevi faili meçhul gibi bir ÅŸey oluyor. Yani hastayı yoÄŸun bakıma alıp yatırırsın, solunum cihazına baÄŸlarsın ya sonra çekersin gider. O, 'Orada hayat yok, bitti' demektir. Zamanaşımı bürosu dediÄŸin 8 yıllık bir süresi var onun orada. Yani ölü, bitmiÅŸtir" dedi.
Devletin kendisini koruyamadığını ifade eden Burhan Kuzu'nun açıklamaları ÅŸöyle:
"Benim gideceÄŸim baÅŸka herhangi bir yol yok. Böylece ferdi baÅŸvurunun tüm ÅŸartları gerçekleÅŸmiÅŸ vaziyette. Ä°ç hukuk yolları tükenmiÅŸ, bitmiÅŸ. Tam AYM'nin Twitter kararında uyguladığı aslında olmayan ama orada var dediÄŸi ÅŸartlar burada var. Burada fazla fazla var. Çünkü orada süreç devam ederken kesti süreci 'acil durum var' diye. Ben de ÅŸimdi buradan soruyorum; birilerinin ifade özgürlüÄŸü var ise benim özel hayatım ve kiÅŸisel haklarım, haysiyetim, ÅŸerefim bunlar ne olacak? Kim koruyacak bunları? AYM'den ben bunu talep ediyorum."
"Twitter adam yerine koymuyor"
Burhan Kuzu'ya göre kendisine hakaret edildiÄŸini söylediÄŸi içeriÄŸin Twitter'dan kaldırılması gerekiyor. Kuzu, "Ya o bölümü çıkarttır ya da Twitter'ı kapat. Benim hakkımı koru da nasıl koruyorsan koru" dedi.
"Gücü yetiyorsa AYM'nin... Bizim gücümüz yetmedi. 'Bizim' derken devleti kastediyorum, yetmedi. Çünkü Twitter Türkiye'deki mahkemeleri tanımıyor, adam yerine koymuyor, Türkiye'yi, kararlarını kabul etmiyor, vergi de ödemiyor. Bütün Avrupa bunu tanımış, bütün Arap dünyasının mahkemelerini tanımış, bizi adam yerine koymuyor. AYM'yi de bütün mahkemeleri de adam yerine koymuyor. Åžimdi ben de soruyorum: Benim bu hakkımı nasıl koruyacaksa korusun bakalım, buyursun. 'Ä°fade özgürlüÄŸü' diye açmak kolay Twitter'ı. Hadi kapat bakalım, kapatabiliyor musun? Zoru baÅŸarsınlar, ben de ÅŸimdi verdim, bekliyorum. Bu maÄŸduriyetimi koru."
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'a eriÅŸim, 'açılan sahte hesaplarla bazı vatandaÅŸların kiÅŸilik haklarının ihlâl edildiÄŸi' gerekçesiyle verilen mahkeme kararları doÄŸrultusunda 20 Mart gecesi TÄ°B tarafından engellenmiÅŸti.
Telekomünikasyon Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığının (TÄ°B) 'tedbir amaçlı eriÅŸim engelleme' kararından 13 gün sonra kullanıcılar yeniden Twitter hesaplarına girebilmeye baÅŸlamıştı.
Henüz yorum yapılmamış.