Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protesto

Mısır'da 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları hakkında verilen hapis cezası Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protesto edildi.



Mısır'da 2011'deki devrim sürecinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Duma, Ahmed Mahir ve Muhammed Adil hakkında verilen 3 yıl hapis cezasının onanması CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı önünde protesto edildi.

Duma'nın eÅŸi Nurhan Hafzi ve destekçileri, CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı'nın önünde bir araya gelerek kararı protesto etti. "Ahmed Duma, Ahmed Mahir ve Muhammed Adil'e özgürlük" ve "Gösteri yasasına hayır" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, 3 aktivistin serbest bırakılması için CumhurbaÅŸkanı Adli Mansur'a çaÄŸrıda bulundu.

CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılmasından bu yana CumhurbaÅŸkanlığı Sarayı önünde gösteriler yasaklanmıştı. Bu gösteriyle yasak ilk defa delinmiÅŸ oldu.

CumhurbaÅŸkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleÅŸmesinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucularından Mahir, Duma ve  Adil hakkında, 30 Kasım'da baÅŸkent Kahire'de bir mahkeme önünde düzenlenen gösterilerin ardından, güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanununu ihlal suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kahire'deki Polis Enstitüsü'nde bugün görülen hapis kararına yönelik itiraz davası istinaf mahkemesi tarafından reddedilmiÅŸ, 3 aktivist hakkındaki karar onanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.