Sosyal Medya

YaÅŸam

BDP konvoyuna izin verilmedi

30 Mart yerel seçimleri sonrası tansiyonun yükseldiği Ceylanpınar’da sakin geçen iki günün ardından gerilim yine tırmandı. Yaklaşık 50 araç konvoyuyla ilçeye girmek isteyen BDP’lilere polis izin vermedi.



Åžanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçesi Ceylanpınar'da yerel seçimi AKP'nin kazanmasının ardından BDP hile iddialarını gündeme getirmiÅŸ ve itirazda bulunmuÅŸtu. Ä°lçede gerginlik günlerce sürmüÅŸtü. Son iki gündür tansiyonun düÅŸtüÄŸü ilçeyi pazar günü çevre il ve ilçelerden BDP'liler ziyaret etmek istedi.

30 Mart'ta Diyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı seçilen, eski BDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Gültan Kışanak, Mardin BDP milletvekili Gülsel Yıldırım, Mardin ve Diyarbakır’ın ilçelerinde seçilmiÅŸ BDP'li belediye baÅŸkanları ilçe giriÅŸinde polisin yoÄŸun güvenlik önlemleriyle karşılaÅŸtı. Yaklaşık 50 araçlık konvoyla ilçeye girmek isteyen BDP’lilere polis izin vermedi.

Milletvekili Yıldırım ve Kışanak, BDP heyetine izin verilmesi için güvenlik güçleriyle görüÅŸmeler yürüttü. Yaklaşık iki saat süren tartışmanın ardından polis, sadece milletvekili ve belediye baÅŸkanlarının ilçeye girmelerine izin verdi. Yaklaşık 300 kiÅŸilik BDP’li grup ÅŸehir giriÅŸinde bekletildi.

BDP'li milletvekili ve belediye baÅŸkanları partinin ilçe binasında 200 kiÅŸilik bir grup tarafından karşılandı. Diyarbakır BüyükÅŸehir EÅŸbaÅŸkanı Gülten Kışanak burada yaptığı konuÅŸmada, dünyanın her yerine vizesiz gittiÄŸini ama kendi ülkesinde bu kadar engellemenin utanç verici bir durum olduÄŸunu söyledi. Seçimde hile iddialarını yeniden gündeme getiren Kışanak hiçbir gücün halkın iradesinin önünde duramayacağını belirtti ve saÄŸduyu mesajı verdi. Kışanak, "Bizim için eÅŸit olan ve bu topraklarda yaÅŸayan Kürtler, Araplar, Afganlılar ve Türkleri hiç kimse birbirine düÅŸüremez" dedi. 

Mardin BDP Milletvekili  Gülsel Yıldırım ise yaptığı konuÅŸmada, Ceylanpınar’da yaÅŸanannların 12 eylül darbesini anımsattığını, bütün köÅŸelerin polis ablukasında olduÄŸunu, bu tür uygulamaların hiç kimseye fayda getirmeyeceÄŸini söyledi.

Ceylanpınar'daki seçime iliÅŸkin BDP'nin itirazları ilçe ve il seçim kurulları tarafından reddedilmiÅŸti. BDP ilçe yönetimi YSk'Ya baÅŸvuracaklarını açıklamıştı. Ä°lçede yaÅŸanan gerilim nedeniyle 1 Nisan - 1 Mayıs arasında gösteri toplantı ve yürüyüÅŸ yasağı getirilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.