Sosyal Medya

Coğrafyamız

Srebrenitsalı anneye beraat

Srebrenitsa yakınlarında binden fazla kişinin öldürüldüğü hangara girmek istediği için hakkında dava açılmıştı. Şuhra Maliç suçlamalardan beraat etti.



1995'te oÄŸullarının öldürüldüÄŸü, Sırp Cumhuriyeti sınırları içerisindeki Kravitsa'daki bir hangara girmek isteyen Åžuhra Maliç kamu düzenini ihlal etmek suçlamasından beraat etti.

Mahkeme kararının ardından Maliç, "OÄŸlumun öldürüldüÄŸü yeri ziyaret ettiÄŸim için beni suçladılar, ki Kravitsa ziyareti sırasında bende silah yoktu. Yaralı ruhum ve çelengim vardı. OÄŸullarım için Lahey'e de giderim" dedi. 

Maliç'e göre Srebrenitsalı kadınların tek yaptığı, Müslüman oldukları için öldürülen 8 bin Srebrenitsalı için adalet mücadelesi.

'Hangarda 1000'den fazla kiÅŸi öldürüldü'

Bosna savaşından sonra ilk kez geçen yıl 13 Temmuz'da Srebrenitsa soykırımı kurbanlarının yakınları Sırp Cumhuriyeti'nin Kravitsa bölgesindeki katliam yeri olan hangara girdiler.

Polis daha önceki yıllarda da olduÄŸu gibi onları engellemeye çalıştı.

Srebrenitsalıların hangara girmesinin ardından özel mülkiyeti ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açıldı.

1995 yılındaki katliamdan saÄŸ kurtulmayı baÅŸaran tanıkların ifadelerine göre Sırp Cumhuriyeti asker ve polisi aralarında çocukların da bulunduÄŸu 1000'den fazla erkeÄŸi öldürmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.