Sosyal Medya

YaÅŸam

Burak Can'ın katil zanlısı tutuklandı

Nöbetçi İstanbul 11. Sulh Ceza Mahkemesi, Burak Can Karamanoğlu cinayeti faili olduğu açıklanan iki kişiyi 'kasten öldürme' suçundan tutukladı.



Ä°stanbul Okmeydanı'da Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından yapılan gösteriler sırasında, iki grup arasındaki kavgada silahla vurulan Burak Can KaramanoÄŸlu'nun katil zanlısı olduÄŸu açıklanan OÄŸuz Kartal ve Volkan Gezer, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. 

OÄŸuz Kartal, nöbetçi Ä°stanbul 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nde verdiÄŸi ifadede ÅŸunları söyledi:

"Üzerimde 9 mm çapında Baretta marka bir tabancam vardı. Onunla havaya 8-9 el ateÅŸ ettim. Orası kalabalıktı. Kızlar falan vardı, hava olsun diye ateÅŸ ettim. Volkan Gezer de yanımdaydı, silahı ona verdim. Ä°ki el de o havaya ateÅŸ etti. Herhangi bir kimseyi hedef almadık. Ben Burak Can KaramanoÄŸlu'nu tanımam, ona yönelik bir eylemim olmadı. Mahalleden tanıdığım Gökhan Koca yanıma geldi. Silahımı istedi, bende kalsın dedi. Benden büyük olduÄŸundan kabul edip silahı verdim. Ä°ki arkadaşımla Etiler’e gittik. Sonra mahalleye geri geldik. Olaylar çıktığını, TOMA ile insanlara müdahale edildiÄŸini gördüm. Olaydan bir gün sonra silahı verdiÄŸim arkadaşı gördüm. Silahı bana geri vererek 'Sat, bu silah yaramaz' dedi. Ben de bir gün sonra bizim mahalleden birine bin 200 liraya sattım. 10 gün sonra evime polis gelip beni aldı. Silahın olmadığını söyledim. Ancak ısrarları sonucu silahı sattığımı anlattım. Ve silah bu ÅŸekilde satmış olduÄŸum Zafer KaradaÄŸ'dan polis tarafından alındı. Hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum. Ben hedef gözeterek kimseye ateÅŸ etmedim."

Olaylarla hiçbir ilgisi olmadığını ifade eden Volkan Gezer ise, "Olay günü arkadaşım OÄŸuz ile ilaç almaya gidiyordum. Bir ara kalabalıkta silahla ateÅŸ edenler oldu. OÄŸuz da belinden silahı çıkarıp ateÅŸ etmeye baÅŸladı. Ben de kendisinden silahı alıp iki el havaya ateÅŸ ettim. Ortada polis veya olay yoktu. Kimseyi hedef alarak ateÅŸ etmedim. Sonra silahı OÄŸuz'a geri verdim. 15-20 dakika sonra evime gitmek için ayrıldım. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

BilirkiÅŸi raporunda, olay yerinde bulunan 9 mm çapındaki parabellum tipi beÅŸ adet kovan ve 9 mm çapında parabellum tipi fiÅŸekatarın, ele geçirilen Baretta marka tabancadan atıldıklarının tespit edildiÄŸi yazıldı. 

Burak Can KaramanoÄŸlu'nun vücudundan çıkarılan mermi çekirdeÄŸinin, Baretta marka silahtan çıktığı tespit edilmiÅŸti. Hakim, kuvvetli suç ÅŸüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduÄŸunu gerekçe göstererek, iki ÅŸüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Burak Can KaramanoÄŸlu, 12 Mart akÅŸamı Gezi eylemleri sırasında başına gaz fiÅŸeÄŸi isabet eden Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda silahla vurulmuÅŸtu. Olayı DHKP-C üstlenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.