Sosyal Medya

Dünya

Beşşar Esad'ın köyü düşmek üzere

Suriye-Türkiye sınırına yakın bölgede bulunan Keseb kasabasında rejim güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar devam ediyor, Keseb büyük ölçüde muhaliflerin kontrolünde, Keseb Esad'ın köyünün de bulunduğu Lazkiye'nin kontrolü için önemli bir bölge



Muhaliflerle rejim güçleri arasındaki çatışmalar Lazkiye’nin Bayırbucak Türkmen bölgesi kırsalında sürüyor. Lazkiye Suriye rejimi için önemli bir bölge olarak biliniyor. Suriye rejiminin lideri BeÅŸar Esad'ın köyü olan Kardaha da Lazkiye'de bulunuyor. Lazkiye'nin düÅŸmesi, baÅŸkent Åžam'ın düÅŸmesi kadar önemli görülüyor. 

Muhaliflerle rejim birlikleri arasında Lazkiye’nin Keseb kasabası ve Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaÅŸanan çatışmalar 6. gününde de devam ediyor. Keseb kasabası ile sınır kapısını ele geçiren muhalifler dün de bölgeye hakim stratejik öneme sahip KırkbeÅŸ tepesini (Burç Hamsevi Erbain) ele geçirdiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Sabah erken saatlerde yeniden baÅŸlayan çatışmalar, Bayırbucak Türkmen bölgesinde rejimin kontrolündeki Maaf dağı ve BaÄŸcağız köyü çevresinde yoÄŸunlaÅŸtı.

Patlama sesleri zaman zaman Yayladağı ilçesinden duyulurken muhaliflerin eline geçen Keseb kasabasının sakin olduÄŸu gözlendi. Muhaliflerin Keseb kasabasında ele geçirdikleri karakollara "Tevhid" bayrağı astıkları görüldü. 

TÜRKMEN KOMUTAN HAYATINI KAYBETTÄ°

Bölgedeki çatışmalar tüm ÅŸiddetiyle sürerken gece saatlerinden itibaren 8 yaralı daha Yayladağı sınırından Türkiye’ye getirildi. Yaralılardan biri tedavi gördüÄŸü hastanede hayatını kaybetti.

Bayırbucak Türkmen Tugayı birliklerinden Hazreti Mustafa BölüÄŸü Komutanı Abu ReÅŸat Abdullah’ın da KırkbeÅŸ tepesine yapılan saldırıda hayatını kaybettiÄŸi öÄŸrenildi.  

Öte yandan Ä°dlib kentinden Esed rejimine desteÄŸe gelen askeri konvoya Cebeli Zeviye bölgesinde muhaliflerin saldırı düzenlediÄŸi, saldırıda çok sayıda aracın zarar gördüÄŸü iddia edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.