Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed ailesi acıyı tattı(!)

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabasındaki Şebiha komutanı Hilal Esed'in öldürülmesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'in ailesini acıya boğdu.



BeÅŸar Esed'in amcasının oÄŸlu olan Hilal Esed, Pazar günü öÄŸleden sonra Keseb'de girdiÄŸi çatışmada öldürülmüÅŸtü.
 
Hilal Esed 47 yaşındaydı, baba Hafız Esed'in erkek kardeşi olan Ahmet Esed'in oğluydu, Beşar Esed'in ise amcasının oğluydu.

 
Hilal Esed, Suriye'de iÅŸkence timi olarak bilinen rejimin en kanlı operasyonlarını ve cinayetlerini gerçekleÅŸtiren Åžebihacıların komutanıydı. Spora meraklı olan Hilal Esed, Suriye atçılık federasyonu baÅŸkanıydı. Aynı zamanda Lazkiye'deki bir futbol stadyumunda Åžebiha'nın ele geçirdiÄŸi yüzlerce kadın esiri tutuyordu.

Lazkiyeliler onun yakaladığı esirleri tuttuÄŸu iÅŸkence merkezleri için "Bermuda Åžeytan Üçgeni" yorumunu yapıyorlardı.
 
47 yaşındaki Hilal Esed'in oÄŸlu Süleyman Esed ise Lazkiye'de babası gibi terör estiren bir isimdi. Süleyman Esed'in rejimin tanklarının üzerinde ve elinde silahlarla verdiÄŸi pozlar Facebook'taki sayfasında yayınlanmıştı.
 
Süleyman Esed de babası gibi acımasızlığıyla tanınıyordu. Lazkiye'de Esed ailesinin neredeyse tamamı iÅŸkencelerle ünlüydü.
 
Hilal Esed'in ölümünün ardından babasının ölüm haberini alan

 

Süleyman Esed büyük üzüntü yaÅŸadı, annesine sarılarak aÄŸladı. Anne oÄŸulun aÄŸlarken birbirlerine sarılmış halde çekilen fotoÄŸrafları, Suriye'de muhalifler tarafından elden ele dolaşır oldu.
 
BeÅŸar Esed'in de bu ölümden büyük üzüntü duyduÄŸu öÄŸrenildi. Ayrıca Keseb'de Hilal Esed'in yanısıra Esed ailesinden 3 kiÅŸinin daha öldürüldüÄŸü iddia edildi.
 
Rejim 2011 Mart ayından bu yana Suriye'de katliam üstüne katliamlar yapıyor. Bu ÅŸiddet sürecinde Esed ailesi ilk kaybı 2012 yılında Åžam'da Genelkurmay karargahına yönelik eylemde yaÅŸamış, BeÅŸar Esed'in kız kardeÅŸinin kocası yani eniÅŸtesi olan Asıf Åževket o eylemde ölmüÅŸtü.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.