Sosyal Medya

YaÅŸam

Devletten önce Gülen'e gidiyor

Kurduğu istihbarat ağı ile devlet sırlarını ele geçiren Gülen, 28 Şubat sürecinde de istasyon şefi gibi çalıştı. BÇG'yi deşifre eden cunta belgeleri ve Gazi olaylarıyla ilgili rapor Başbakan'dan önce ona gönderildi.



ABD'de ikamet eden Fethullah Gülen'in Türkiye'deki kurumlara uzanmış derin kulağının çok eskiden buyana aktif olduÄŸu ortaya çıktı. 1999 yılında yurtdışına çıkmadan önce Gülen, önemli olaylarla ilgili hükümetlerden çok önce istihbarat toplamış. 1995 yılında Ä°stanbul Gazi Mahallesi'nde olaylar çıkacağını sözkonusu hadiseden 1,5 ay önce dönemin BaÅŸbakanı Tansu Çiller'e raporlayan Gülen'in, daha sonra bu bildirimden piÅŸmanlık duyduÄŸu ve 'KeÅŸke televizyonda yayınlatsaydım' dediÄŸi belirlendi.

12 Mart 1995'te Sultangazi'de meydana gelen ve tarihe 'Gazi Olayları' ÅŸeklinde geçen hadiselerden sonra bir grup Alevi vatandaÅŸla sohbet toplantısında buluÅŸan Fethullah Gülen, provokasyona iliÅŸkin kendisine 'bir dostu' vasıtasıyla rapor geldiÄŸini anlattı. Alevi vatandaÅŸlarca görüntülü olarak kaydedilen ve 'Ehli Beyt' koduyla arÅŸivlenen sohbette Gülen'in anlattıkları, devlette 'paralel yapı'nın köklerinin oldukça eskiye dayandığını ispatlıyor. 'Gazi'de olaylar çıkacağına iliÅŸkin 20-30 sayfalık raporu BaÅŸbakan'a ve onun en yakınındaki isme sunduÄŸunu' söyleyen Gülen, sohbette olayı ÅŸu ÅŸekilde anlatıyor:

KEÅžKE TV'YE ÇIKSAYDIM!

'Hatta burada yine bir kısım istihbari raporlara dayanarak mezun muyum deÄŸil miyim bu hususun kapağını açacağım. Burada bir ukalalığımı da müsaade ederseniz, e bunca bu iÅŸte saçlarını aÄŸartmış adamların ukalalığı olabilir. Ben iyi insan deÄŸilim. GaziosmanpaÅŸa hadiseleri olmadan evvel Türkiye'nin her yerinde böyle patlama olacağını 1,5 ay önce evvel ben devletin başındaki en yakınına verdim. Dedim ki; Türkiye'de bir ÅŸey planlanıyor. Raporu okuyun. Bir dostum verdi. AleviliÄŸi oyuna getirmek istiyorlar. Türkiye'de bir kısım Alevi ocak ve bucaklarını kundaklayacaklar. Ve Avrupa'da bu iÅŸ için çıkardıkları mecmualar var. 1,5 ay evvel raporu verdim. 20-30 sayfalık rapor. Alevilerden bazı yerleri vuracaklar. Ve 'Sünniler bizi vurdu' diye Alevileri ayaklandıracaklar. Verdim ve bekledim ki devletin başındaki insanlar bu mevzuda bir çare ararlar. Fitneyi vaktinde önlerler. Sonra hata ettiÄŸimi anladım. Mesela bu medyaya verilebilirdi. Bir Samanyolu'nda bir Ayna programında benim de ÅŸahsen o arkadaşı bulmamdan ötürü mütalaam alınarak deÄŸerlendirilebilirdi...'

OPERASYON TEÅžEKKÜRÜ

Gülen, konuÅŸmasının Gazi olaylarıyla ilgili bölümünün sonunda ise güvenlik birimlerinin başında bulunan birisini arayarak, tebrik ettiÄŸini belirtiliyor. Gazi olaylarının cereyan ettiÄŸi 1995 yılında Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü görevinde ünlü polis müdürü Necdet Menzir bulunuyordu. Ä°ÅŸte Gülen'in sözleri: 'Ve polis orada öyle civanmertlik sergiledi ki benim gözlerim doldu. Çünkü elinde silah olduÄŸu halde kaçıyordu. Aferin dedim. Ve arkasından da iÅŸin başındaki adama telefon ederek ÅŸahsınızda, tebriklerimi sunuyorum, dedim. O da bana dedi ki hocam bizi ferahlattınız. Allah sizden razı olsun...'

Okyanus ötesinden adam takibi

Fethullah Gülen, 17 Aralık operasyonundan sonra yaptığı bir konuÅŸmada, kendisine gelen bir istihbarat üzerine, ÅŸu anda önemli bir görevde olan devlet adamının bir hayat kadınına gitmesini önlediÄŸini açıklamıştı. Kısa bir süre önce 'Herkül.org' isimli internet sitesinde yayınlanan bir konuÅŸmasında Gülen, ÅŸu anda hayatta ve çok önemli bir görevde olan birisinin 'alufte' yani hayat kadını olan birisine gideceÄŸinin kendisine telefonla iletilmesi üzerine o kiÅŸiyi uyararak bir komployu önlediÄŸini itiraf etmiÅŸti.

Tansu Çiller'e mafya raporu

Fethullah Gülen'in sohbet konuÅŸmasında, Türkiye'de olduÄŸu 1990'lı yıllarda devletin resmi istihbarat birimleri tarafından hazırlanan raporların ilgili bakan ve BaÅŸbakan'dan önce kendisine sunulduÄŸu anlaşılıyor. Gülen, bir grup Alevi ile yaptığı sohbette, bir soru üzerine dönemin BaÅŸbakanı Tansu Çiller'e, 'mafya raporu' sunduÄŸunu da itiraf ediyor. Gülen ÅŸunları söylüyor: 'BaÅŸbakan ile görüÅŸme dün oldu. Aksine orada konuÅŸmalar madem BaÅŸbakan'dan konu açıldı. KonuÅŸmalar esnasında benim ister yeraltı dünyası ile alakalı benim endiÅŸelerim mafya ile ilgili endiÅŸelerim ve bütün bu kötü oluÅŸumların BaÅŸbakan'a fatura edildiÄŸini ifade ettim kendilerine. Millete 'devlet var' dedirtmek lazım. Bunlar böyle cereyan ederse millet 'devlet yok' der, baÅŸka arayışlara girer. Bunu daha evvel de söylemiÅŸimdir. DediÄŸimde o da 'hocam biraz itidalli davranmak lazım' dedi.'

Deniz'de darbeden haberdardı

Derin kulak Fethullah Gülen'in istihbarat ağı bunlarla sınırlı deÄŸil. 28 Åžubat sürecinde üstlendiÄŸi rol nedeniyle eleÅŸtirilen Gülen'in, cuntacı generallerin Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yasadışı olarak kurduÄŸu Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) çalışmalarından da önceden haberdar olduÄŸu öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.