Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Gül de dinlenmiş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kendisinin de ortam dinlemesi yöntemiyle Çankaya Köşkü dışında dinlendiğini açıkladı. Gül, dinlendiği bilgisini de kendisine Başbakan Erdoğan'ın verdiğini söyledi



CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'ün ortam dinlemesi yöntemiyle dinlendiÄŸi ortaya çıktı. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, gazetecilerin dinlemeler konusundaki sorusunu cevaplarken, "Benim makamım ve odalarımla ilgili böyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil. Onlarla ilgili günlük çok düzenli tedbirler alınır. Ama bazı ortam dinlemelerinin olduÄŸunu doÄŸrusu Sayın BaÅŸbakan bana da söyledi" dedi.

CumhurbaÅŸkanı Gül, Polonya CumhurbaÅŸkanı Komorowski ile biraraya geldiklerini ve çeÅŸitli konuları görüÅŸtüklerini belirterek, "Türkiye olarak Ukrayna'nın siyasi birliÄŸinin, egemenliÄŸinin, toprak bütünlüÄŸünün zedelenmeden korunmasını ve Kırım'daki gerginliÄŸin sükunetle çözülmesinin doÄŸru olduÄŸu düÅŸüncemizi paylaÅŸtım" diye konuÅŸtu. 

CumhurbaÅŸkanı Gül'ün gündemdeki konularla ilgili açıklamalarından baÅŸlıklar ÅŸöyle: "Türkiye, Ukrayna ve Rusya ile Karadeniz'de komÅŸu olan üç ülkeyiz. Dolayısıyla bölgemizdeki istikrar, güvenlik, geliÅŸmeler hepimizi birinci derecede ilgilendirmektedir. Türkiye olup bitenleri yakından aktif bir ÅŸekilde takip etmektedir. Nitekim Ukrayna'da parlamento yönetim deÄŸiÅŸikliÄŸinden sonra DışiÅŸleri Bakanımızı gönderdik ve ilk giden ve temas kuranlardan birisi olduk"

"Bu olayların daha çok gerginlik taşımadan görüÅŸmelerle ve diyalogla neticelenmesini Türkiye olarak da arzu ediyoruz, ediyoruz. Çünkü yeni bir soÄŸuk savaÅŸ döneminin, ikinci bir soÄŸuk savaÅŸ döneminin baÅŸlaması herkes için de tehlikelidir. Ve hiç kimsenin de çıkarına deÄŸildir. Bundan muhakkak kaçınmak gerekir. Bunun içinde uluslararası hukuka riayet etmek ÅŸarttır"

"Türkiye'nin gündeminde olan önemli konularla ilgili daha önce de DDK'ya talimat verip, o konularla ilgili çalışmalar yaptırtmıştım. Onlar bitince de kamuoyuyla paylaşılmıştı. Kamouyu tarafından çok büyük takdirle karşılanmıştı"

"GördüÄŸünüz gibi hepimiz yaşıyoruz. Gerek telefon dinlemeleri, gerek yolsuzluklar, gerek imar rantları, gerek bürokrasinin temeli olan meslek memurlarının yetiÅŸtirilmesi ile ilgili konular çok tartışılıyor. Dolayısıyla bu konularla ilgili de DDK'ya talimat verdim. Çalışmalar yapmaları, hukukumuzu gözden geçirmeleri, gerekirse kuralları incelemeleri, noksanlıklar, eksiklikler var mı, bunlarla ilgili ne tip tedbirler alınmalı, gerekirse ne tip yasalar çıkmalı, ne tip kurallar ortaya konmalı ki, bu ÅŸikayetlerden kurtulabilelim ve bunlar yaÅŸanmasın. Bununla ilgili yapılan çalışmalar"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.