Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rejim Yebrud'a yükleniyor

Muhalif Suriye Devrim Genel Konseyi, Suriye savaş uçaklarının Şam'ı kuzey bölgelerine bağlayan stratejik Yebrud kasabasına ve etrafındaki köylere bir gün içinde kırktan fazla hava saldırısı düzenlediğini söyledi.



Muhalifler bölgeyi bombalayan bir savaÅŸ uçağını vurduklarını iddia etti.

Kalemun’dan Al Jazeera yayınına katılan aktivist Teym Kalemuni, muhaliflerin ayrıca iki tankı imha ettiÄŸini ve bir uçağı vurduklarını söylediklerini aktardı. Kalemuni, uçağın Deyr Atiye bölgesinde düÅŸürüldüÄŸünü söyledi.

Teym Kalemuni, Hizbullah destekli Suriye ordu birliklerinin Yebrud’a birkaç koldan girmek için saldırdıklarını ve ÅŸiddetli çatışmaların devam ettiÄŸini söyledi. Suriye birliklerinin hava destekli saldırılarına raÄŸmen ilerleme kaydedemediklerini ifade eden Kalemuni, rejim askerlerinden de ölenlerin olduÄŸunu söyledi.

Suriye savaÅŸ uçakları 28 Åžubat Cuma günü Lübnan sınırındaki Flita bölgesini bombalaması sonucu 3 kiÅŸi öldü, 6 kiÅŸi yaralandı.

Arsal’da ise Hizbullah’ı destekleyen Brital köyüne Suriye tarafından füzeli saldırı düzenlendi. Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) saldırıyı üstlendi.

Al Jazeera muhabiri Ä°hab Ukti, bölgenin sakin olduÄŸunu, cuma günü yaralanan bir gencin hayatını kaybetmesiyle Suriye uçaklarının sınıra saldırısında ölü sayısının üçe çıktığını söyledi.

Ukti, Lübnan’daki BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) yetkililerinin Yebrud ve çevresindeki çatışmaların yeni bir mülteci dalgasına yol açabileceÄŸini söylediklerini aktardı.

Dera'ya varil bombası 

Suriye Devrim Genel Konseyi, Suriye savaÅŸ helikopterlerinin Dera’nın doÄŸusundaki Naima ve Garz bölgelerine de varil bombasıyla saldırdığını söyledi. Garz mıntıkasında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejim birlikleri arasında ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸanıyor.

Muhalifler, Dera kentinin merkezindeki Tarik Sed ve Dera Beled bölgelerine yönelik varil bombalı saldırı olduÄŸunu söyledikleri görüntüleri internette yayınladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.