Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mihleb hükümeti yarın yemin edecek

Mısır’ın yeni görevlendirilen Başbakanı İbrahim Mihleb Cumartesi günü geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur’un huzurunda yemin edecek.



Hükümeti kurma görevi Salı günü kendisine verilen Ä°brahim Mihleb, yeni kabinenin 26 bakanını belirledi. Eski kabinedeki 16 bakan yeni kabinede de yer alıyor.

Yeni kabinedeki en kritik konu ise savunma bakanlığı. Mihleb savunma bakanının belirlenmesinin cumhurbaÅŸkanlığının kararına baÄŸlı olduÄŸunu söyledi.

Askeri Konsey

CumhurbaÅŸkanı Mansur aralarında genelkurmay baÅŸkanı, deniz ve hava kuvvetleri komutanlarının da bulunduÄŸu Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'nin de yeniden kurulmasını istedi.

Karara göre konsey, olaÄŸanüstü durumlarda ya da savaÅŸ halinde toplanır ve savaÅŸ ilan etme ile dışarıya asker gönderme kararlarını belirler.

Karara göre, savunma bakanı aynı zamanda kendi yardımcılarından uygun gördüklerini farklı alanlarla ilgili görevlendirebilir ve konseyin genel sekreterliÄŸini yürütür. Åžu an Mısır'ın Savunma Bakanı darbe yapan yönetimin lideri General Abdul Fettah Sisi. 

CumhurbaÅŸkanı Mansur, baÅŸbakan, savunma, dışiÅŸleri, içiÅŸleri, maliye, adalet, saÄŸlık, iletiÅŸim ve eÄŸitim bakanları ile istihbarat ve meclis milli güvenlik komisyonunun baÅŸkanlarından oluÅŸan bir Milli Güvenlik Kurulu’nun da yeniden oluÅŸturulmasına karar verdi.

Mısır'da BaÅŸbakan Hazım Biblavi liderliÄŸindeki geçici Mısır hükümeti 24 Åžubat'ta istifa etmiÅŸti. Hükümetin istifasının ardından CumhurbaÅŸkanı Adli Mansur bir gün sonra 25 Åžubat'ta hükümeti kurma görevini geçici hükümetin Ä°skan Bakanı Mihleb'e verdi. 

Mihleb, Mısır’da 2011’deki devrim sonrasında koltuÄŸunu kaybeden eski CumhurbaÅŸkanı Hüsnü Mübarek’in Ulusal Demokrasi Partisi’nde görev almış bir isim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.