Sosyal Medya

Güncel

Müslümanlardan özür dileyecek

Hindistan'da ulusalcı sağ parti lideri Rajnath Singh, 2002 yılında çoğu Müslüman bin kişinin öldüğü baskınla ilgili özür dilemeye hazır olduklarını söyledi.



 

Hindistan'daki ulusalcı saÄŸ partilerden Bharatiya Janata, geçmiÅŸteki hatalarından dolayı Müslümanlardan özür dilemeye hazır olduklarını açıkladı.

BaÅŸkent Yeni Delhi'deki genel seçim kampanyasında konuÅŸan partinin baÅŸkanı Rajnath Singh, Müslümanlara yönelik partilerince "ne zaman ve her nerede herhangi bir yanlış" varsa özür dileyeceklerini kaydetti.

GeçmiÅŸte yapılan hatalar nedeniyle özür dilemeye hazır olduklarını dile getiren Singh, ''Partimiz Müslümanların beklentilerini karşılamazsa eÄŸer, bir daha bize dönüp bakmayın. Müslümanlar partimize yönelik propagandalara aldırış etmesin'' dedi.

KonuÅŸmasında Müslümanlara yönelik hatalardan doÄŸrudan bahsetmeyen Singh, Bharatiya Janata'nın baÅŸbakan adaylarından Narendra Modi yönetimi altında 2002'de Gujurat bölgesinde çoÄŸunluÄŸu Müslüman bin kiÅŸinin öldüÄŸü baskını ima etti.

Partinin yeni federal hükümette yer alması için 545 koltuklu parlamentoya 272 milletvekili göndermesi gerekiyor.

Gujarat'taki baskında evi yaÄŸmalanan Baroda Üniversitesi profesörlerinden Juzar Bandukwala ise olayın ardından özrün asla gelmediÄŸini kaydetti. Bharatiya Janata'nin özür dilemediÄŸi gibi Modi için Müslümanlardan oy istediÄŸini dile getiren Bandukwala, 12 yıl önce Gujarat Müslümanlarının büyük acı çektiÄŸini anımsattı.

Baskın sırasında hiçbir ÅŸey yapmaması nedeniyle suçlanan Modi ise geçen yıl olaydan dolayı üzüntülü olduÄŸunu açıklamış ancak özür dilememiÅŸti. Olayla ilgili Modi hakkında açılan dava halen mahkemede görülüyor. Hindistan'da genel seçimler mayıs ayında yapılacak.

Gajurat bölgesinde 2002 yılında Müslümanlar ile Hindular arasında çıkan çatışmalarda çoÄŸunluÄŸu Müslüman çok sayıda kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.