Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed güçlerinin saldırılarında 73 kişi öldü

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu güçlerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 10'u çocuk, 5'i kadın olmak 73 kişinin öldüğü bildirildi.



Suriye Ä°nsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, rejime baÄŸlı ordu birliklerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleÅŸtirdiÄŸi operasyonlar sonucunda baÅŸkent Åžam'da 20, Halep'te 14, Deyru'z Zor ve Humus'ta 12'ÅŸer, Dera'da 7, Hama'da 4, Kuneytra'da 2, Ä°dlib ve Rakka'da birer olmak üzere 73 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, orduya baÄŸlı helikopterlerin Halep'te muhaliflerin denetiminde olan bölgede ile Åžam'ın Dareya bölgesini "varil bombasıyla" saldırmasında onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüÄŸü belirtildi.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) baÄŸlı birliklerin Halep'in Deyr Azize köyündeki rejim güçlerinin kontrol noktasına saldırmasında çok sayıda askeri etkisiz hale getirdiÄŸi ifade edilen açıklamada, savaÅŸ uçaklarının Halep'in Sahur bölgesini "misket bombasıyla" saldırdığı iletildi.

Açıklamada ayrıca, Esed güçlerinin baÅŸkent Åžam'ın Duma, Cobar, Berze, Yebrud ve Kabun bölgelerini havan topu ve roketlerle saldırdığı aktarılarak kentin güney kesimlerinde yer alan Hacer Esved, Aseli, Tadamun ve Yermuk bölgesine rejim güçlerinin kontrol noktalarından söz konusu bölgelere insani yardımların girmesine izin verilmedi vurgulandı.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediÄŸi operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiÄŸini duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.