Sosyal Medya

Sağlık

Depodan ilaç satılmayacak

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ecza depolarının perakende ilaç satmaları konusunun gündemden çıktığını söyledi.



Türk Eczacıları BirliÄŸi (TEB) heyeti SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu’nu ziyaret ederek eczacıların güncel sorunlarını anlattı. Bakan MüezzinoÄŸlu, depoların perakende ilaç satmaları konusundaki çalışmaların gündemden kalktığını söyledi.

TEB heyeti yönetmeliÄŸin bir an önce çıkmasını, uzmanlık yasasının gözden geçirilmesini, stok zararını azaltmak için 60 günlük geçiÅŸ süresi tanınmasını istedi.

GörüÅŸmede, Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik, Eczacılıkta Uzmanlık Yasa Teklifi baÅŸta olmak üzere, kamuda çalışan eczacıların ücretlerinin iyileÅŸtirilmesi, ecza depolarının perakende ilaç satmalarına izin verilmesi, ilaç fiyatlarının belirlenmesi sürecinde stok eritilmesi için verilen 60 gün süre de konuÅŸuldu.

Ayrıca, Suriyeli sığınmacıların ilaç tedariki için AFAD ile protokol yapılması konusunda Bakanlık görüÅŸünün AFAD'a iletilmesi de istendi.

SaÄŸlık Bakanı Mehmet MüezzinoÄŸlu, kamuda çalışan eczacıların özlük hakları konusunda bu aÅŸamada bir iyileÅŸtirme yapılamayacağını, stok zararı ile ilgili 60 günlük süre tanınması önerisine olumlu yaklaÅŸtıklarını, eczacılıkta uzmanlık yasası teklifi ile ilgili önerileri de deÄŸerlendireceklerini söyledi. Bakan MüezzinoÄŸlu’nun AFAD’a gerekli bildirimin yapılaması konusunda talimat verdiÄŸi belirtildi

GörüÅŸmelere SaÄŸlık Bakanlığı MüsteÅŸar Yardımcısı Dr. Ekrem Atbakan da katıldı. Heyette TEB BaÅŸkanı Ecz. ErdoÄŸan Çolak, II. BaÅŸkan Ecz. Arman Üney, Genel Sekreter Uzm. Ecz. Harun Kızılay, Sayman Ecz. Ä°smail BaÅŸdil ve Merkez Heyeti Üyesi Ecz. Ahmet ÖzçavuÅŸoÄŸlu yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.