Yapımı 2010 yılında tamamlanan Ankara-EskiÅŸehir Yüksek Hızlı Tren hattından sonra EskiÅŸehir-Ä°stanbul bölümünde çalışmalar sürüyor. Ancak son iki yıl içerisinde, demiryolu çalışmalarının sürdüÄŸü hatta, seyir ve portör tellerini çalan hırsızlar toplamda 11 milyon lirayı aÅŸan maddi zarara yol açtı. Hasarın onarımı ise zaman kaybına yol açıyor ve projenin tamamlanma tarihi gecikiyor.

Al Jazeera Türk Pamukova-EskiÅŸehir arasında hasar gören bir hattın onarım çalışmalarını yerinde görüntüledi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Yapım Dairesi Kontrol Görevlisi Ömer Yavuz,  Yüksek Hızlı Tren hattını hedef alan tel kesme olaylarının, AlifuatpaÅŸa-Mekecik arasındaki 25 kilometrelik bölgede yoÄŸunlaÅŸtığını söyledi. Hırsızlık olaylarıyla ilgili jandarma ve demiryolu güvenliÄŸinin iÅŸbirliÄŸi içinde olduÄŸunu belirten Yavuz, vatandaÅŸlara da duydukları, gördükleri olayları güvenlik güçlerine bildirmeleri çaÄŸrısında bulundu.

Kesilen her telin maliyeti 290 bin TL

Yüksek Hızlı Tren yoluna döÅŸenen elektrik telleri kademeler halinde geriliyor. Her etabın uzunluÄŸu 1250 metre ve tek parça bir telden oluÅŸuyor. Alaşımındaki bakır nedeniyle hırsızların gözdesi haline gelen bu özel teller her etap boyunca tek parça olmak zorunda. Dolayısıyla hattın herhangi bir noktasından kesilmesi bile 1250 metrelik telin çöpe atılmasına neden oluyor.

Kestikleri telin taşıyabilecekleri kadarını parçalar halinde çalan hırsızlar, hattın geriye kalan kısmını raylarda bırakıyor. Her bir etabın yaklaşık 145 bin liraya mal olduÄŸunu söyleyen yetkililer eski teli atıyor yerine yenisini geriyor. Bu da kesilen her kademenin devlete iki kablo parasına, yani 290 bin liraya mal olduÄŸu anlamına geliyor. Zaman kaybı ve iÅŸçilik masrafları da cabası.

Sabotaj ihtimali de deÄŸerlendiriliyor

UlaÅŸtırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Lütfi Elvan, pazartesi günü düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ä°stanbul-Ankara hızlı tren hattında tellerin kesilmesiyle ilgili sabotaj ihtimalini de deÄŸerlendirdiklerini söyledi:

“Kocaeli ve Sakarya Valilikleri gerekli soruÅŸturmaları sürdürüyor. Birkaç lokal alanda özellikle çekilen hatların birileri tarafından kesilmesi problemiyle karşı karşıya kaldık. Daha doÄŸrusu kabloların gece geç saatlerde kaçak olarak kesilmesiyle ilgili. Sabotaj olabilir, araÅŸtırıyoruz. Bu çalışmalarımıza engel teÅŸkil etmiyor. Herhangi bir problemimiz yok.”

Son hırsızlık olayı Piri Reis adlı test treninin deneme sürüÅŸleri yapacağı güzergâhta gerçekleÅŸti. TCDD ve Yüksek Hızlı Tren hattı inÅŸasından sorumlu konsorsiyum üyesi ÅŸirketler, çalışan ekiplerin sayısını artırarak hasar gören yolları onarıyor.

Yetkililer, son iki yıl içerisinde 22 bin 651metre telin hızlı tren hattında, 70 bin metre telin de konvansiyonel (eski tip) tren hattında zarar gördüÄŸünü belirterek benzer olayların zaman zaman haberleÅŸme ve sinyalizasyon sistemlerinde de yaÅŸandığını söylüyor.

Dikat ölüm tehlikesi

Bir yandan demiryolu inÅŸa çalışmaları yapılırken, tamamlanan etaplarda testlerin baÅŸladığını hatırlatan TCDD Kontrol Görevlisi Ömer Yavuz, hatlara zaman zaman enerji verildiÄŸini ve bunun güvenlik duvarı ile çevrili demiryolu alanına giren herkes için hayati tehlike arz ettiÄŸini söylüyor:

"Tellerimizde elektrik var. Lütfen yere düÅŸen tellere dokunmasınlar, ilgililere ihbar etsinler. Çünkü enerji öldürücü bir enerji. 27 bin 500 volt enerji var, kesinlikle tellere dokunmasınlar”

Yetkililer, 2014 Mart başına yetiÅŸtirilmeye çalışıldığı iddia edilen EskiÅŸehir-Gebze Yüksek Hızlı Tren hattının bitiÅŸ tarihi ile ilgili henüz kesin bir duyuru yapmadı. UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı resmi açılış tarihinin belirlenmesi için altyapı ve test çalışmalarının sonlanmasını bekliyor.