Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Fukuşima'da bir sızıntı daha

Japonya’daki Fukuşima Nükleer Santrali’nde yaklaşık 100 tonluk radyoaktif su sızıntısı olduğu belirlendi. Sızan suyun, okyanusa karışmadığı açıklandı.



Santrali iÅŸleten Tokyo Elektrik Enerji Åžirketi (TEPCO), kazanın yeraltı soÄŸutma havuzlarında bulunan bir vananın yanlışlıkla açık bırakılması sonucu gerçekleÅŸtiÄŸini açıkladı.

TEPCO Sözcüsü Masayuki Ono, olay anında radyoaktif suyun zaten dolu olan baÅŸka bir havuza boÅŸaltıldığını söyledi. Ono, "Sızan su ile radyoaktif madde bulaÅŸan toprağın temizlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Halkımızı böyle bir sızıntı haberi ile yeniden endiÅŸelendirdiÄŸimiz için özür diliyoruz" dedi.

TEPCO Sözcüsü ayrıca litresinde 230 milyon radyoaktif element tespit edilen radyoaktif suyun okyanusa dökülmediÄŸini söyledi.

İlk sızıntı değil

11 Mart 2011 tarihinde Japonya’da meydana gelen 9 büyüklüÄŸündeki deprem ve ardından oluÅŸan dev tsunami, FukuÅŸima santralinde radyasyon sızıntısına yol açmıştı.

Rusya’daki Çernobil patlamasından sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer kazası olan sızıntı sonrası bölgede yaÅŸayan 160 bin kiÅŸi tahliye edilmiÅŸti.

Santralde AÄŸustos 2013’te 300 ton  radyoaktif  su sızmış ve alarm seviyesi 1'den 3’e yükseltilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.